Teknoloji

Oppo Reno 4 Pro’nun uluslararası versiyonu tanıtıldı

oppo reno 4 pro

Oppo Reno 4 Pro, bazı değişikliklerle uluslararası pazara açılıyor. Selefi Reno 3 Pro’ya kıyasla daha yüksek bir performans vadeden telefon; daha gelişmiş işlemci, kamera ve pille geliyor. Akıllı telefonun Çin’de satılan versiyonundan da farklı olduğunu belirtmek gerekiyor.

Reno 4 Pro’nun uluslararası versiyonunda 90Hz AMOLED ekran bulunuyor. Qualcomm Snapdragon 720G işlemci, 48 megapiksel ana kamera ve 65W hızlı şarj telefonun teknik özellikleri arasında başı çekiyor.

6.5 inç büyüklüğündeki E3 Super AMOLED panel 2400 x 1080 piksel çözünürlüğe sahip. Dokunma örnekleme hızı 180Hz olan ekranın maksimum parlaklık seviyesi ise 1100 nit. Parmak izi tarayıcısını da barındıran bu ekranın Netflix’teki 1080p içerikleri oynatabildiğini ve Dolby Atmos sertifikasına sahip olduğunu belirtmekte de fayda var.

Reno 4 Pro’nun ekranı 55.9 derecelik açıyla kenarlara doğru kavis yapıyor. Ön panelin yüzde 92’sini ekran kaplıyor. 7.7 mm. kalınlığındaki telefon, tartıda 161 gram çekiyor.

Akıllı telefonda ana kamera görevini 48 megapiksel çözünürlüklü sensör üstleniyor. Ön tarafta ise 32 megapiksel kamera bulunuyor. Her iki kamerada da özel gece modu mevcut. Arka taraftaki diğer kameralar ise 8 megapiksel ultra geniş açılı, 2 megapiksel makro ve 2 megapiksel mono sensörler oldu.

oppo reno 4 pro

Reno 4 Pro’da Qualcomm Snapdragon 720G işlemciye 8 GB RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanı seçenekleri ise 128 ve 256 GB. Telefondaki yeni soğutma sisteminde ise grafit tüp, grafit levha ve bakır folyo kullanılıyor.

Oppo Reno 4 Pro’nun uluslararası versiyonuna ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4000 mAh kapasiteli pili sağlıyor. Bu pil, 65W SuperVOCC 2.0 hızlı şarj desteği sayesinde 36 dakika içinde tamamen doldurulabiliyor.

Oppo Reno 4 Pro küresel pazara Yıldızlı Gece ve Süt Beyazı olarak adlandırılan iki renk seçeneğiyle açılacak. Telefon ilk olarak 5 Ağustos’ta Hindistan’da satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER