Teknoloji

Ekran görüntüsü Oppo Reno 3 hakkında önemli bir ipucu veriyor

oppo reno 2

Oppo‘nun amiral gemisi olarak tanımlanabilecek Reno serisinde şimdiye kadar çentikli ekranlar veya açılır ön kamera mekanizmaları kullanılmıştı. Önümüzdeki ay tanıtılması beklenen Oppo Reno 3 ise kamera delikli ekranıyla seleflerinden ayrı bir yerde duracak gibi görünüyor.

Reno 3’te delikli ekranın bulunacağı iddiasının temelinde ise Reno 3 ile alındığı öne sürülen Çin kaynaklı bir ekran görüntüsü bulunuyor. Söz konusu ekran görüntüsünde sol üst köşede görülen boşluk, telefonda da o bölgede bir kamera deliğinin olacağının işareti olarak değerlendiriyor.

Söz konusu ekran görüntüsünün doğruluğu henüz onaylanmış değil. Dolayısıyla bu iddiaya biraz temkinli yaklaşmak gerekiyor. Ancak söz konusu görüntünün başka ipuçları barındırdığını da belirtmek gerekiyor.

Bunlar arasında öne çıkan çift mod 5G desteği oluyor. Oppo, söz konusu özelliği geçtiğimiz hafta ColorOS 7’nin çıkışıyla birlikte duyurmuştu.

oppo reno 3

Oppo Reno 3 Snapdragon 735 ile birlikte gelebilir

Oppo Reno 3’e ait olduğu söylenen özellik listesi de kısa süre önce internete sızmıştı. Buna göre, akıllı telefonda henüz resmiyet kazanmayan Qualcomm Snapdragon 735 işlemci bulunacak. Bu işlemciye 8 GB RAM eşlik edecek. Dahili depolama alanı seçenekleri ise 128 ve 256 GB olacak.

Reno 3’ün 6.5 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüklü AMOLED bir ekranın yer alması bekleniyor. Ekranın 90Hz yenileme oranına sahip olacağı söyleniyor. Telefonun 4500 mAh kapasiteli pilinin ise 30W hızlı şarj desteğiyle geleceği belirtiliyor.

İddialara göre, Oppo Reno 3, 32 megapiksel çözünürlüklü ön kameraya sahip olacak. Telefonun arkasındaki dörtlü kamera sisteminde ise 60 megapiksellik sensörün ana kamera görevini üstlenmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER