Teknoloji

Oppo Reno 2 ve Reno 2Z Türkiye’de satışa sunuldu, fiyatları belli oldu

oppo reno 2

Oppo Reno 2 serisinin üyelerini ağustos ayının sonunda görücüye çıkarmıştı. Çinli üretici, Reno 2 ve Reno 2Z modellerinin küresel lansmanını da bugün Londra’da düzenlediği etkinlikte gerçekleştirdi. Oppo, bu etkinlikte hem yeni telefonlarını anlattı hem de Avrupa’ya yönelik genişleme planlarını kamuoyuyla paylaştı.

Oppo Global Başkan Yardımcısı Alen Wu etkinlikte yaptığı konuşmada, Oppo ürünlerindeki amiral gemisi özellikler, kamera ve tasarım alanlarında gerçekleştirdikleri yenilikler sayesinde Avrupa pazarında istikrarlı bir şekilde büyüdüklerini söyledi.

Oppo’nun 2020’de Almanya, Portekiz ve Belçika pazarlarında da boy göstereceğini açıklayan Alen Wu, sözlerine şöyle devam etti: “Oppo olarak, bir yıldan uzun bir süredir Avrupa’daki yerimizi sağlamlaştırdık. Şu an 10 Avrupa ülkesinde faaliyet gösteriyoruz. 2020’de yeni ülkelere doğru yaygınlaşmak ve büyümeye devam etmek istiyoruz. Bu yolda en önemli avantajımız ise kullanıcıların ürünlerimize aşık olması. ‘Yenilik’, ‘tasarım’ ve ‘tüketici odaklı bir yaklaşım’ konularına odaklanarak, kullanıcılarımızla sıcak bir ilişki kurmayı başardık. Reno 2 serisi de aynı değerleri temsil ediyor. Serideki ürünlerimizi, kullanıcıların tüm aksiyonları adeta bir profesyonel gibi yakalayabilmelerini sağlayan en yeni kamera ve video teknolojileriyle donattık. Telefonların tasarımları kullanıcılara sürükleyici ve şık bir deneyim sağlıyor. Reno 2 serisini, kullanıcıların sadece günlük iletişim ihtiyaçlarını değil aynı zamanda yaşam tarzı seçimlerini de karşılayacak şekilde tasarladık. Teknoloji, sanat ve tasarımı buluşturarak, bir akıllı telefonda mümkün olan sınırların ötesine geçmeyi hedefliyoruz. Bu vizyonumuzun, müşterilerimiz tarafından da beğeniyle karşılanacağına inancımız tam.”

Reno 2 serisi gelişmiş kamera teknolojilerini barındırıyor

Reno 2 serisi, güçlü kamera özellikleriyle dikkat çekiyor. Reno 2′de; 48MP Ultra Net Ana Kamera, 13 MP Telefoto Lens, 8MP Geniş Açı Lens ve 2MP Mono Lens özellikleri bulunuyor. Oppo ayrıca odak uzunlukları arasında geçiş yapmak için “Fusion Imaging” teknolojisini kullanan 5x Hibrit Zoom ve 20x Dijital Zoom özelliklerini geliştirdi. Bu özellikler, konser gibi etkinlikler sırasında yapılmak istenen uzun mesafeli çekim senaryolarında net, ultra kaliteli içerik yaratılmasını sağlıyor. Kullanıcılar, sahnede izledikleri sanatçıların fotoğraflarını uzun mesafelerden de net bir şekilde çekebiliyor. Reno 2Z’de ise 48MP Ultra Net Ana Kamera, 8MP Geniş Açı Lens, 2MP Mono Lens ve 2MP Portre Lensi bulunuyor.

Reno 2 Ultra Gece Modu, güçlü bir NPU ve ince ayarlı algoritmalar yoluyla bir dizi farklı gece manzarası sunuyor. Donanım ağında optimize edilmiş yapay zekâ parazit azaltma özelliği ile fotoğraflar çıplak gözle görülebileceklerin ötesine geçebiliyor. Yeni Reno serisi ile kullanıcılar artık havai fişek veya mum ışığında akşam yemekleri gibi etkileyici sahneleri mükemmel netlikte yakalayabiliyor.

Oppo Reno 2 serisi ColorOS 6.1 ile geliyor

Reno 2 serisi, Android 9’un son sürümüyle çalışan ColorOS 6.1 tarafından destekleniyor ve daha yumuşak, daha eğlenceli ve etkileyici bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Navigasyonu yönetmek için yeni hareketler sunulurken, telefonu tek elle kullanmak daha konforlu hale geliyor. Yeni seri, Touch Boost 2.0, Frame Boost 2.0 ve Oyun Alanı gibi optimize edilmiş özelliklerle eksiksiz bir oyun deneyimi yaşatıyor.

Reno 2 serisi ayrıca TUV Rheinland tarafından test edilerek; ekran, pil ömrü, performans ve sinyal gücü açısından beş yıldızlı oyun performansı sertifikası aldı. Reno 2 serisinin üyelerine ihtiyaç duydukları enerjiyi 4000 mAh kapasiteli ve  VOOC Hızlı Şarj 3.0 teknolojisine sahip pil veriyor.

Oppo Reno 2, 8 GB RAM, 256 GB dahili depolama alanı; Reno 2Z ise 8GB RAM, 128GB dahili depolama alanıyla geliyor. Türkiye pazarında Reno 2 5599TL ve Reno 2Z 3799TL tavsiye edilen satış fiyatlarıyla zincir mağazalarda ve operatörlerde kullanıcılara sunuluyor. Reno 2 ve 2Z için Parlak Siyah, Reno 2 için Okyanus Mavisi ve Reno 2Z için Gök Beyazı renk seçenekleri mevcut.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER