Teknoloji

Oppo R7 Plus Güneydoğu Asya pazarına açılıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

OPPO-R7-Plus-240815-1

Oppo, amiral gemisi telefonu R7’nin 6 inç’lik versiyonu R7 Plus’ı geçtiğimiz mayıs ayında Çin’de satışa sunmuştu. Uluslararası akıllı telefon pazarına yönelik büyük hedefleri bulunan Oppo, phablet kategorisindeki cihazını Çin’in dışına çıkarmaya ve Güneydoğu Asya pazarına açmaya hazırlanıyor.

6 inç’lik ekrana, metal kasaya ve hızla şarj edilebilen bir pile sahip olan Oppo R7 Plus, orta sınıf Android telefon pazarında aradan sıyrılabilecek nitelikte bir cihaz izlenimi veriyor. İsmiyle akıllara Apple iPhone 6 Plus’ı getiren Oppo R7 Plus, boyutları itibarıyla iPhone 6 Plus’ı sollamayı başarıyor.

OPPO-R7-Plus-240815-2

Oppo R7 Plus’ta 4100 mAh kapasiteli oldukça büyük bir pil bulunuyor. Şirketin VOOC teknolojisi sayesinde pilin oldukça hızlı şarj olmasıysa R7 Plus’ın en önemli avantajları arasında yer alıyor. Akıllı telefonun kamerası da kağıt üstünde hiç fena gözükmüyor. Sony tarafından üretilen 13 megapiksel IMX278 sensör, lazer otomatik odaklama sistemini ve Oppo tarafından geliştirilen sallanma önleyici mekanizmayı da barındırıyor. 8 megapiksel ön kamera ise selfie meraklılarını mutlu ediyor.

OPPO-R7-Plus-240815-3

Oppo R7 Plus’ın 6 inç ekranı Full HD çözünürlük sunuyor. Bunun orta sınıfta konumlandırılan bir telefonda beklenmeyecek cinsten bir özellik olduğu rahatlıkla söylenebilir. 3 GB RAM ve microSD kart ile artırılabilen 32 GB dahili hafıza da kategorisinin üstünde özellikler olarak göze çarpıyor. Qualcomm Snapdragon 615 işlemci ise Oppo R7 Plus’ın temel donanım listesindeki en mütevazı unsur niteliğini taşıyor.

Oppo R7 Plus, ön sipariş sürecinde Malezya, Endonezya ve Tayvan’da yok sattı. Cihazın Asya pazarları dışında satışa sunulup sunulmayacağı ise henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER