Manşetler

Oppo R17 Qualcomm Snapdragon 670 ve Gorilla Glass 6 cam ile geliyor

oppo r17
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

oppo r17Oppo R17 ile ilgili dedikodular bir süredir etrafta dolaşıyordu. Akıllı telefon sonunda resmen gözler önüne çıktı. R17 teknik özellikleri bakımından geçtiğimiz hafta tanıtılan Samsung Galaxy Note 9 kadar güçlü bir telefon olmasa da, bazı ilklere aracılık etmesi açısından önem taşıyor.

Oppo R17’nin kalbinde henüz geçtiğimiz hafta duyurulan Qualcomm Snapdragon 670 yonga seti bulunuyor. 10 nm. mimarisiyle üretilen ve orta üst segment cihazlar için tasarlanan yonga setinde sekiz adet Kryo 360 işlemci çekirdeği, Adreno 615 grafik işlemcisi, Snapdragon X12 LTE modem ve çok çekirdekli bir yapay zekâ motoru bulunuyor.

Oppo R17, Snapdragon 670’in varlığı sayesinde uygun bir fiyat karşılığında üst sınıf telefonlarınkine benzer bir performans vadediyor. Telefonda Snapdragon 670’e 8 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor.

6.4 inç ekranlı telefonun Batı pazarlarında satışa sunulması pek muhtemel görünmüyor. Ancak R17’nin tasarımıyla OnePlus 6T’yi fazlasıyla etkileme ihtimali oldukça güçlü görünüyor. Tıpkı kısa süre önce Hindistan’da tanıtılan Oppo F9 gibi, R17 de ekranın kasada kapladığı alanı büyütmek adına göz yaşı damlası gibi görünen bir çentik taşıyor. Oppo’nun internet sitesindeki bilgilere göre, ekran telefonun ön yüzünün yüzde 91.5’ini kaplıyor.

Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 3500 mAh kapasiteli pili sağlıyor. Söz konusu pil VOCC Flash Charge özelliği sayesinde hızlı biçimde şarj edilebiliyor.

Oppo R17, Gorilla Glass 6 camın kullanıldığı ilk cihaz olma unvanını da taşıyor. Bu özelliğiyle piyasadaki üst segment telefonlara adeta çalım atan R17, darbelere karşı daha fazla koruma vadediyor. Ekrana entegre parmak izi tarayıcısı bulunan Oppo R17, önünde bir arkasında iki kamera taşıyor. Telefonun kamera uygulaması, yapay zekânın imkanlarından yararlanıyor.

Oppo R17, 18 Ağustos itibarıyla Çin’de satışa sunulacak. Akıllı telefonun Çin dışındaki yol haritası konusunda ise şimdilik bilgi verilmiş değil.

İLGİLİ HABERLER