Teknoloji

Oppo R15 tanıtıldı, OnePlus 6’nın neye benzeyeceğini gördük

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

oppo r15Oppo R15 Çin’de resmen tanıtıldı. Bu sayede OnePlus’ın gelecek nesil telefonunun da neye benzeyeceğini az çok anlamış olduk. Oppo, OnePlus markasının da sahibi konumunda ve geçmişe baktığımızda, OnePlus’ın telefonlarında genellikle Oppo’nun daha önce çıkan modellerinden ilham alındığını görüyoruz. Örneğin One Plus 5, Oppo R11’e çok benziyor. OnePlus 5T ise R11S ile neredeyse tamamen aynıydı.

OnePlus 6’nın 19:9 görüntü oranlı ve çentikli ekrana sahip olacağı, bu ayın başlarında Android Central tarafından ortaya atılan bir iddia ile dillendirilmişti. Gerçekten de, Oppo R15 modelinde de iPhone X’dakine benzer biçimde bir ekran var. Bu da OnePlus 6’nın ekranı için beklentilerin büyük ihtimalle doğru çıkacağını gösteriyor.

Oppo R15’in teknik özelliklerine baktığımızda; bu telefonun 6.28 inç, 2280 x 1080 piksel çözünürlüklü OLED ekran barındırdığını görüyoruz. Bu ekranın etrafını epey ince çerçeveler sarıyor. Android telefon, MediaTek Helio P60 işlemciyle çalışıyor. Yurt dışı fiyatı ise 1900 TL seviyesine denk geliyor. Ayrıca 150-200 TL arası daha yüksek fiyattan satılacak “Dream Mirror” versiyonu da bulunacak. O versiyonda ise seramik gövde ve Snapdragon 660 işlemci bulunuyor.

Normal R15 modelinde 6 GB RAM ve 128 GB dahili hafıza bulunuyor. Android 8.1 Oreo ile yüklü olarak geliyor. Arkada 12 megapiksel ve 5 megapiksel çözünürlüklü iki kamera bulunuyor. Önde de 20 megapiksellik kamera mevcut. Dream Mirror versiyonu da ön kamerayı koruyor. Ancak arkada 16 megapiksel ve 20 megapiksellik kameraları görüyoruz.

OnePlus 6, teknik özellikler bakımından daha üst seviyede, üst sınıf Android telefonlarının çizgisinde olacaktır. Ancak tasarımın hemen hemen aynı olmasını bekleyebiliriz.

İLGİLİ HABERLER