Teknoloji

Oppo’nun yeni arayüzü ham Android’e çok yakın

Oppo yıllardır telefonlarına Android’in özelleştirilmiş versiyonunu yerleştiriyordu, ancak şimdi kullanıcıların bu özelleştirmelerin büyük bir kısmını ayıklamasına imkan tanıyor.

Oppo, sadece çeşitli Oppo yazılım parçacıklarını barındıran ve temel olarak Android Lollipop olan, ham Android’e yakın yazılımını yayınladı. Yüklü gelen özel Oppo yazılımlarının arasında kamera uygulaması, ses araçları ve hareket kontrolleri desteğini görüyoruz.

Oppo’nun bu yeni Android sürümü Project Spectrum adını taşıyor. Spectrum Oppo’nun Find 7 ve Find 7a telefonlarına yüklenebilecek ve gelecekte çıkacak yeni Oppo telefonlarında da yüklü olarak bulunacak. Oppo gelecek yılın başlarında Android Marshmallow için de güncellenmiş bir versiyon çıkarmayı planlıyor.

Şu an için Oppo telefonları hâlâ Oppo’nun özel Android yazılımı ColorOS ile geliyor. Kullanıcıların ham Android’e yakın yeni arayüzden yararlanabilmesi için kendilerinin uğraşması ve bunu telefonlarına yüklemesi gerekiyor. Bu biraz zahmetli bir zayılabilir, ancak Oppo’nun Çin dışına açılma stratejisinde önemli bir parça oluşturuyor.

Oppo hedefinin bu sürümle birlikte Batı ülke pazarlarındaki, daha az özelleştirme görmeyi arzu eden tüketicilerle daha iyi bağlantı kurmak olduğunun altını çiziyor. Oppo’nun merkezinin bulunduğu Çin’deki akıllı telefon kullanıcıları ve ayrıca Hindistan benzeri diğer gelişmekte olan ülke pazarlarındaki kullanıcılar özelleştirilmiş Android sürümlerine daha fazla ilgi duyuyor, bu nedenle o ülkelere özel ürünlerde farklı uygulama mağazaları veya ödeme sistemleri gibi yerelleştirilmiş eklentiler fazlasıyla bulunuyor.

Oppo’nun Türkiye’ye de girmek gibi planlarının olduğu söyleniyordu. Türkiye’de de ham arayüze yakın Android telefonları daha fazla iş yapıyor. Belki Oppo’nun Project Spectrum’unu gelecekte Türkiye’de piyasaya çıkması muhtemel Oppo Android telefonlarında görebiliriz.

İLGİLİ HABERLER