Teknoloji

Oppo Pad tablet Snapdragon 870 işlemciyle resmiyet kazandı

oppo pad

Oppo Find X5 serisiyle birlikte ilk tabletini de gözler önüne çıkardı. Oppo Pad adını taşıyan tablette 11 inç büyüklüğünde bir ekran ve Qualcomm Snapdragon 870 işlemci bulunuyor. Tabletle birlikte Oppo Pencil isimli özel bir kalem de duyuruldu. Metal çerçevesi ve buzlanmış camla kaplı arka paneliyle üst sınıf bir görünüme sahip olan tabletin kalınlığı 6.99 milimetre, ağırlığı ise 507 gram.

Oppo Pad’in 11 inç büyüklüğündeki LTPS LCD ekranı, 2560 x 1600 piksel çözünürlük sunuyor. HDR10 desteğine sahip ekranın kenar çerçevesi 8 megapiksel çözünürlüklü ön kameraya ev sahipliği yapıyor. Arka panelde ise 13 megapiksel çözünürlüklü kamera mevcut. Çift tonlu arka panelde büyük harflerle yazılan Oppo markası göze çarpıyor. Tabletin dörtlü hoparlör sistemi ise Dolby Atmos desteği ve yüksek çözünürlüklü ses sertifikasıyla geliyor.

Oppo Pad’in kalbindeki Qualcomm Snapdragon 870 işlemciye 6 veya 8 GB RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanı seçenekleri ise 128 ve 256 GB. Depolama alanını microSD kartla genişletmek mümkün olmuyor. Tablete ihtiyaç duyduğu enerjiyi 33W hızlı şarj desteğine sahip 8300 mAh pil veriyor. Android 11’i tabletler için optimize edilmiş ColorOS for Pad kullanıcı arayüzü tamamlıyor. ColorOS for Pad’in temelinde ColorOS 12 bulunuyor. Bazı Oppo telefonlar için çoklu ekran iş birliği desteğine sahip olan tablet, hızlı dosya transferi ve telefon ekranını yansıtma gibi özellikleri de sunuyor.

Oppo Pencil, 4096 basınç hassasiyeti noktasını destekliyor. Tablete mıknatıslarla tutturulan kalem, kablosuz olarak şarj edilebiliyor ve tek şarjla 13 saat boyunca çalışabiliyor. Oppo Pencil, Çin’de 499 yuan (1111 TL) karşılığında satılacak. Özel klavyeli kılıfın fiyat etiketinde ise 399 yuan (888 TL) yazacak.

Oppo Pad tablet için siyah ve mor olmak üzere iki renk seçeneği sunuluyor. Buna ek olarak, sınırlı sayıda üretilen Artist Edition versiyonu da gümüş renkli dokunuşlar barındırıyor. Tablet Çin’de 3 Mart’ta piyasaya çıkacak. 6 GB RAM ve 128 GB depolama alanına sahip baz versiyon, 2299 yuan (5120 TL) karşılığında satılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER