Teknoloji

OPPO ilginç özelliklere sahip yeni akıllı telefonları OPPO N3 ve R5’i tanıttı

oppo-n3-5

OPPO bugün düzenlediği bir etkinlikle yeni akıllı telefonları OPPO N3 ve OPPO R5’i çeşitli aksesuarlarla birlikte tanıttı. Bu iki çekici akıllı telefon şu an için sadece Çin’de satışta olacak. OPPO N3 otomatik olarak öne ve arkaya dönebilen bir kamera yer alırken OPPO R5 de dünyanın en ince akıllı telefonu olma iddiasını taşıyor.

oppo-n3-21

OPPO R5 modeli sadece 4.85 mm’lik kalınlığa sahip gövdesiyle gerçekten de “en ince” telefon olma unvanını hakediyor. 5.2 inç 1080p AMOLED ekrana sahip olan bu telefon rahatlıkla taşınıp kullanılabilecektir, ancak bunu satın alacak Çinli müşterilerin telefonun eğilip bükülmediği noktasında iyice emin olmalı. Qualcomm’un 64-bit mimarisine sahip ilk sekiz çekirdek işlemcisi 1.7 GHz Qualcomm Snapdragon 615’i barındıran bu akıllı telefonun arkasında 13 megapiksel sensörlü kamera yer alıyor. 2000 mAh bataryası OPPO’nun VOOC Rapid Charge olarak adlandırılan hızlı şarj teknolojisiyle destekleniyor.

oppo-n3-11

Diğer ilgi çekici model OPPO N3’te ise kullanıcıları etkileyen en önemli unsur otomatik olarak dönebilen kamera olacaktır. 16 megapiksel, 1/2.3 inç sensör boyutlu kamerası kamera uygulaması açıkken ekranda yapılacak küçük bir sürükleme hareketiyle önden arkaya ya da arkadan öne dönebiliyor. Yani, tek bir kamera her türlü amaç için kullanılabiliyor.

oppo-n3-4

Bu arada OPPO’nun sunduğu O-Click adlı bir aksesuar da kameranın dönüşünü tetiklemek için ekranda sürükleme hareketi yerine fiziksel bir çözümle kameranın dönüşünü sağlıyor.

Otomatik dönebilen kamera özçekim fotoğrafların ve videoların epey kaliteli olabileceği anlamına geliyor. Ayrıca bu sistem panoramik çekimlerde de kullanışlı olacaktır. OPPO N3’ü sabit tutarken kameranın otomatik olarak, belli bir hızda dönmesi, belirli bir alanın taranması için yeterli olacak ve panoramik fotoğraf oluşturulacaktır.

OPPO N3 de üst sınıf özelliklere sahip. 5.5 inç ekranı 1080p çözünürlüğe sahipken, işlemci tarafında biraz daha eski olan, yine de güncelliğini koruduğunu söyleyebileceğimi Qualcomm Snapdragon 801 yer alıyor. 3000 mAh kapasiteli pili VOOC mini Rapid Charge tarafından destekleniyor, böylelikle cihaz normale göre daha hızlı şarj oluyor.

oppo-n3-3

Bu arada N3’ün ilgi çeken bir başka noktası da OPPO’nun Skyline Notification 2.0 olarak adlandırdığı bir özelliğin bulunması. Cihazda bildirimler için tek bir LED nokta ışığı yerine bildirim geldiğinde tamamen aydınlatılan bir alt kenar bulunuyor. Ayrıca OPPO N3 barındırdığı parmak izi tarayıcısıyla da modaya uyuyor.

OPPO N3 için 3999 RMB, yani yaklaşık 1438 TL’lik bir fiyat belirlendi. Öte yandan OPPO R5 de 2999 RMB (1078 TL) fiyat etiketiyle satışta olacak. Telefonların gelecek ay sonu itibarıyla Çin’de satışa sunulması bekleniyor. Ne OPPO N3 ne de OPPO R5’in Çin dışında ne zaman satışa sunulacağı henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER