Teknoloji

Oppo N1 5.9 inç ekran, arkada dokunmatik kontrol alanı ve döndürülebilir kamerayla çıkıyor

Çinli elektronik üreticisi Oppo yeni amiral gemisi akıllı telefonu Oppo N1’i Pekin’de düzenlediği bir etkinlikle tanıttı.

oppo-n1-240913-1

Günümüzün akıllı telefonlarının ekranı giderek büyüyor, bu durum tek elle kullanımda ekranın tüm bölgelerine rahatlıkla ulaşmayı daha da zorlaştırıyor. Oppo ise hem büyük ekran fikrine bağlı kalıp hem de alternatif bir çözüm üretmiş. 5.9 inç, 1080p ekranlı N1’in arkasına O-Touch olarak adlandırılan dokunmatik kontrol paneli yerleştirilmiş. Böylelikle telefonun arkasında parmağınızı hareket ettirerek bazı işlevleri gerçekleştirmeniz mümkün oluyor.

oppo-n1-240913-3

Oppo N1 aynı zamanda Android’i temel alarak geliştirilen ColorOS adlı bir işletim sistemi içeriyor. Ekran üstünden üç parmak sürükleme hareketi ekran görüntüleri almaya izin veriyor veya kamera çok kısa bir süre içinde açılabiliyor. Kullanıcı arayüzü de isimden anlaşılacağı üzere rengarenk bir kullanıcı arayüzü, canlı hava durumu duvar kağıtları ve parlak uygulama ikonları içeriyor.

oppo-n1-240913-2

N1’in en güçlü olduğu noktalardan bir tanesi de kamera. Öne ve arkaya farklı kameralar yerleştirmeyen Oppo 13 megapiksellik tek bir kamerayı tepeye yerleştirmiş. Bu kamera 206 derecelik dönüş açısıyla hem ön hem de arka kamera olarak kullanılabiliyor. Flaş ve yumuşak ışık gibi desteklere sahip olan bu kamera yalnızca 0.6 saniyede kullanıma hazır duruma geliyor.

1.7 GHz dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 600 işlemci, Adreno 320 GPU, 2 GB RAM, 3610 mAh batarya gibi başlıca teknik özellikler de Oppo N1 bünyesi altında yer alıyor.

Oppo N1 ekim ayında Çin’de ve aralık ayında da ABD’de piyasada olacak. Telefonun Çin’de 3498 yuan (1136 TL) fiyat etiketiyle piyasaya çıkması bekleniyor.

İlgili >> Pocket-lint

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER