Teknoloji

Oppo’dan yeni akıllı telefonları için dikkat çekici hazırlık

oppo a9 2020 inceleme

Oppo, akıllı telefon pazarının son zamanlardaki yükselen değerleri arasında yer alıyor. Ülkemizdeki bilinirliğini de hatırı sayılır ölçüde artıran şirket, uzun vadede kendisine avantaj sağlayacak yeni bir hamle daha gerçekleştiriyor.

Hollanda merkezli LetsGoDigital sitesinde yer alan habere göre, Çinli üretici kendi mobil işlemcisini geliştirmek için çalışıyor. Oppo’nun bu planı gerçekleştiği takdirde şirket, akıllı telefon pazarının önemli oyuncuları Apple, Samsung ve Huawei’yle aynı çizgiye yerleşmiş olacak.

Oppo’nun kendi mobil işlemcisini geliştirdiğine dair haberler daha önce de gündeme gelmişti. Ancak bu sefer, ortada bu iddiaları destekleyecek somut bir kanıt bulunuyor.

Oppo mobil işlemcisini MWC 2020’de duyurabilir

Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi’ne (EUIPO) yapılan bir ticari marka başvurusu, Oppo’nun mobil işlemcisini M1 adıyla sunacağını gösteriyor. Konuyla yakından ilgili kaynaklar, Oppo’nun mobil işlemcisini geliştirmek için Speadtrum ve MediaTek’ten mühendisleri işe aldığını belirtti.

Oppo’dan henüz konuyla ilgili olarak resmi bir açıklama gelmiş değil. Ancak şirketin mobil işlemcisine dair duyuruyu önümüzdeki yıl 24-27 Şubat tarihleri arasında Barselona’da gerçekleşecek 2020 Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2020) yapması sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER