Teknoloji

Oppo da katlanabilir telefonların cazibesine kapıldı

oppo katlanabilir telefon
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung Galaxy Fold ve Huawei Mate X‘in tanıtılmasıyla birlikte katlanabilir ekranlı telefonların yarattığı heyecan dalgası daha somut ve büyük hâle geldi. Bu heyecana diğer akıllı telefon üreticileri de kayıtsız kalamamış gibi görünüyor. Oppo da söz konusu üreticiler arasında yer alıyor. Şirketin başkan yardımcısı Brian Shen, şirketin katlanabilir telefon prototipine ait fotoğrafları Weibo hesabı aracılığıyla paylaştı. Oppo katlanabilir telefon çıkarmak için öncelikle piyasadaki talebi görmeyi bekliyor. Prototipin fotoğrafları, şirketin tasarım bakımından Samsung’dan ziyade Huawei’ye yakın durduğunu gösteriyor.

Tek bir OLED panel, telefon katlandığında cihazın iki tarafını da sarıyor. Telefonun bir kenarındaki kalın çubukta ise kamera ve diğer bileşenler bulunuyor.

Oppo katlanabilir telefon çıkarma konusunda şu an için kararsız gibi görünüyor. Ancak katlanabilir telefonların zamanla pazarın doğal oyuncuları arasına girme ihtimali giderek yükseliyor. Samsung ve Huawei’nin ilk katlanabilir telefonları için belirledikleri fiyatlar oldukça yüksek olsa da, zaman içinde rakamların aşağıya inmesi bekleniyor. Özellikle Çin merkezli daha fazla üreticinin pazara girmesi, pazarı büyütecek ve şekillendirecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER