Teknoloji

Oppo K9s resmiyet kazandı: Snapdragon 778G, 120 Hz ekran

oppo k9s
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Oppo K9s, daha önce açıklandığı gibi, bugün Çin’de gözler önüne çıktı. Qualcomm Snapdragon 778G işlemciye sahip telefon, geçtiğimiz ay tanıtılan K9 Pro için bir alternatif teşkil ediyor. K9s, K9’un daha gelişmiş bir versiyonu olarak da değerlendirilebilir.

K9s, 6.59 inç büyüklüğündeki ekranıyla K9 ve K9 Pro’yu sollamayı başarıyor. Yine diğer iki modelden farklı olarak Oppo’nun IPS LCD paneli tercih ettiği görülüyor. 120 Hz yenileme hızına sahip olan bu panel, Full HD+ çözünürlük sunuyor ve “Panda Glass” cam ile korunuyor. HDR desteği bulunmayan ekran, DCI-P3 renk gamının tamamını kapsıyor. Maksimum parlaklık seviyesi ise 600 nit.

LCD panel tercihinden dolayı Oppo K9s’te parmak izi tarayıcısı telefonun kenarına taşınıyor. 16 megapiksel çözünürlüklü ön kamerada ise bir değişiklik söz konusu değil.

oppo k9sArka tarafta ise ana kamera görevini 64 megapiksel çözünürlüklü sensör üstleniyor. Bu kamera elektronik sabitleme ile 4K 30 fps video kaydı gerçekleştirebiliyor. 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 2 megapiksel çözünürlüklü makro kamera da sistemi tamamlıyor.

Daha büyük ekrana sahip Oppo K9s’te pil kapasitesi de artıyor. Akıllı telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi de 5000 mAh kapasiteli pili veriyor. 30W şarj hızı konusunda ise bir değişiklik söz konusu değil. Oppo’nun verdiği bilgiye göre, telefonun pili 59 dakika içinde tamamen doldurulabiliyor.

oppo k9sŞarj için USB-C girişi kullanılıyor. USB-C girişinin hemen yanında 3.5 mm. kulaklık jakı bulunuyor. Akıllı telefonda 5G, Wi-Fi 6 ve Bluetooth 5.2 desteği de mevcut.

Oppo K9s’te sadece 128 GB dahili depolama alanı seçeneği sunuluyor. Bellek kapasitesi içinse 6 ve 8 GB opsiyonları mevcut. Depolama alanı microSD kartla genişletilebilen telefonda RAM kapasitesi de sanal RAM özelliği sayesinde 5 GB’a kadar artırılabiliyor. K9S kutusundan Android 11 işletim sistemi ve ColorOS 11.2 kullanıcı arayüzüyle çıkıyor.

Oppo K9s Çin’de şimdiden sipariş edilebiliyor. Telefonun 6 GB versiyonu için 1700 yuan (2473 TL) ödemek gerekiyor. 8 GB RAM isteyenler ise 1900 yuan (2764 TL) karşılığında K9s’e sahip olabilecek. Telefonun kutusundan şarj adaptörü ve kablosunun yanı sıra kılıf da çıkacak. K9s, 1 Kasım’dan itibaren sahipleriyle buluşacak. Akıllı telefonun Çin dışına ne zaman çıkacağı konusunda ise henüz bilgi verilmiş değil.

İLGİLİ HABERLER