Manşetler

Oppo K10 5G serisinin detayları tanıtımdan önce paylaşıldı

oppo k10 5g
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Snapdragon 680 işlemcili Oppo K10 4G geçtiğimiz ay tanıtılmıştı. Bu tanıtımın ardından telefonun 5G versiyonu için bekleyiş başlamıştı. Oppo K10 5G ve K10 Pro 5G modellerinin tasarımı ve bazı önemli detayları, hazırlanan resmi internet sitesi aracılığıyla paylaşıldı. Telefonlara dair tüm detaylar içinse 24 Nisan’ı beklemek gerekiyor.

K10 5G tasarım bakımından 4G versiyondan çok uzaklaşmıyor. Kamera çıkıntısının daha belirgin hâle gelmesi dikkat çekiyor. Arka kamera modülünün özellikleri de henüz paylaşılmayan detaylar arasında yer alıyor.

Akıllı telefonun kalbinde MediaTek’in Dimensity 8000 Max işlemcisi bulunuyor. “Max” etiketi Dimensity 8000’in ekstra özelleştirme işlemlerinden geçtiğini gösteriyor. Bu işlemlerin neler olduğu bilinmiyor. Ancak Dimensity 1200’ün Max versiyonunda işlemciye yapay zekâ odaklı bazı yenilikler kazandırılmıştı. Bu işlemcide dört adet 2.75 GHz Cortex-A78 ve dört adet 2.0 GHz Cortex-A55 çekirdek ile Mali-G610 MC6 grafik işlemci biriminin bulunması muhtemel görünüyor.

K10 5G’de 120 Hz bir ekran mevcut. Dokunsal geri bildirim için X eksenli bir motor bulunan telefonda oyun deneyimini iyileştirecek ince ayarların da Razer tarafından yapıldığına dikkat çekiliyor.

K10 5G Buz Mavisi ve Karanlık Gece olarak adlandırılan renk seçenekleriyle kullanıcıların karşısına çıkacak.

Oppo K10 Pro 5G ise Qualcomm Snapdragon 888 işlemci taşıyor. Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 80W SuperVOCC hızlı şarj desteğine sahip 5000 mAh pil veriyor. Bu kombinasyon ilk olarak Oppo Find X5 Pro’da kullanılmıştı.

Akıllı telefonda ana kamera görevini 50 megapiksel çözünürlüklü Sony IMX766 sensör üstleniyor. 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 2 megapiksel makro kamera da ana kameraya eşlik ediyor. Telefonun önünde ise 16 megapiksel çözünürlüklü ön kamera mevcut.

Oppo K10 Pro 5G ise Titanyum Siyah ve Net Mavi olarak adlandırılan renk seçenekleriyle kullanıcıların karşısına çıkacak. Telefonlara dair henüz gün yüzüne çıkmayan detayları öğrenmek için 24 Nisan tarihine kadar sabretmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER