Teknoloji

Oppo geri çekilebilir telefon kamerası için ipucu verdi

oppo geri çekilebilir telefon kamerası

Oppo, akıllı telefonlar için yeni bir kamera tasarımı türüne işaret eden, kısa bir video paylaştı. Şirketin kendi geliştirdiği “geri çekilebilir kamerası”, içeriye geri çekilmeden önce telefonun gövdesinden uzanan bir şekilde gösteriliyor. Video, mekanizmanın su geçirmez olduğunu ve telefon düşürülürse kamerayı otomatik olarak geri çekeceğini de gösteriyor.

Oppo, bu tasarımın sunduğu optik avantajla hakkında henüz herhangi bir bilgi vermese de, ihtiyaç duyulana kadar bir telefonun içinde saklanan açılır selfie kameralarının aksine, kamerayı Z ekseninde ileri geri hareket ettirmek görüntü kalitesi üzerinde olumlu sonuçlar doğurabilir. Sadece 50 mm olarak işaretlendiği için bu, bir yakınlaştırma lensi gibi görünmüyor, ancak teorik olarak telefoto performansını artırmaya da yardımcı olabilir.

Kamera modülü üzerindeki işaretler, sensörün 1/1.56 inç olduğunu ve lensin f/2.4 diyafram açıklığına sahip 50 mm eşdeğeri olduğunu gösteriyor. Yani telefonun ana lensinden yaklaşık 2 kat daha uzun olması gerekiyor. Bu, telefoto lenslerin arkasında bulunduğunu bildiğimizden çok daha büyük bir sensördür, belki de bu yüzden geri çekme mekanizmasının izin verdiği ek mesafe bunu mümkün kılan unsurdur.

Oppo, söz konusu videoyu, şirketin piyasaya çıkacak ürünlerde yer vermeden önce sık sık çeşitli konseptleri ve teknolojileri sergilediği, yıllık Inno Day etkinliğinden hemen önce yayınladı. Bu yıl etkinlik 14-15 Aralık tarihlerinde düzenleniyor. Geçen yılki Oppo Inno Day etkinliğinde kıvrılabilir ekranlı bir telefon ve AR gözlükleri vardı. Bu yıl da ilginç ürünler olacak gibi görünüyor ve son paylaşımlar ve ipuçları Oppo Find N katlanabilir telefonun da yolda olduğunu gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER