Teknoloji

Oppo Find X6 Pro iki farklı işlemciyle gelecek

oppo find x6 pro
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Oppo Find X6 serisiyle ilgili sızıntılar 2022’nin sonları itibarıyla etrafta dolaşmaya başlamıştı. Ancak daha sonrasında Find N2 serisi katlanabilir telefonlar tanıtıldığı için Oppo cephesinde ilgi bu cihazlara kaymıştı. Şubat ayında tanıtılacağı söylenen Find X6 serisiyle ilgili haberler yeniden artışa geçecek gibi görünüyor. Serideki üç cihaza ait olduğu belirtilen özellikler internete sızdı.

Find X6 Pro’nun bir Snapdragon 8 Gen 2, diğeri ise Dimensity 9200 işlemcili iki farklı versiyonla kullanıcıların karşısına çıkması bekleniyor. Standart Find X6’nın ise Snapdragon 8 Plus Gen 2 işlemciyle geleceği söyleniyor. Sadece Snapdragon 8 Gen 2 işlemcili Find X6 Pro’da LPDDR5X RAM ve UFS 4.0 depolama alanının olacağı belirtiliyor. Diğer modeller eski standartları kullanacak gibi görünüyor.

Üç telefonun arkasında da 50 megapiksel çözünürlüklü üç kamera bulunacak. Ancak bu kamera modüllerinde sensör kombinasyonları birbirlerinden farklı olacak. Örneğin, Snapdragon 8 Gen 2 işlemcili Find X6 Pro’da ana kamera görevini Sony IMX989 sensör üstlenecek. 1 inçlik bu sensör Xiaomi 12S Ultra ve Vivo X90 Pro+ gibi telefonlarda da karşımıza çıkmıştı. Diğer kameralarda ise Sony IMX890 sensör kullanılacak.

Dimensity 9200 işlemcili Find X6 Pro’da ise üç kamerada da Sony IMX890 sensörün yer alacağı söyleniyor. Standart Find X6’da ise ana kamerada IMX890 sensör, ultra geniş açılı kamerada Samsung ISOCELL JN1 ve telefoto kamerada ise Sony IMX763 sensörün kullanılması bekleniyor.

Oppo Find X6 serisindeki üç telefon da 3D Uçuş Süresi sensörler ve 32 megapiksel ön kameralarla gelecek.

Find X6 Pro’larda 6.82 inç büyüklüğünde 120 Hz AMOLED ekranın bulunacağı belirtiliyor. 100W kablolu ve 50W kablosuz şarj destekli 5000 mAh pil, IP68 suya ve toza karşı dayanıklılık sertifikası da bu telefonların özellikleri arasında sayılıyor.

Oppo Find X6 biraz daha küçük bir ekranla gelecek

Oppo Find X6’da ise 6.74 inç bir AMOLED ekranın bulunması bekleniyor. Bu ekranın da yenileme hızı 120 Hz olacak. 80W kablolu ve 30W kablosuz şarj desteğine sahip 4800 mAh pil telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi verecek. Suya dayanıklı olacağı söylenen telefonun IP sertifikasının bulunmayabileceği belirtiliyor.

Oppo Find X6 serisinin şubat ayında Çin’de resmiyet kazanması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER