Teknoloji

Oppo Find X5 ve X5 Lite sızıntısı ilginç tercihleri gösteriyor

oppo find x5

Oppo Find X5 Pro’yla ilgili detaylı bilgiler bir süre önce ortaya çıkmıştı. Find X5 ve Find X5 Lite modellerine dair bilgiler de yeni bir sızıntıyla görüldü. Find X5’in Find X5 Pro’nun daha küçük bir versiyonu olduğu anlaşılırken, Find X5 Lite ise serinin diğer üyeleriyle daha az ortak noktaya sahip gibi görünüyor.

Sızan bilgiler Find X5 Lite’ın aslında Oppo’nun daha önce tanıttığı Reno 7 SE modelinin yeniden adlandırılmış versiyonu olduğunu gösteriyor. Find X5’te Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 işlemcinin bulunmayacak olması da sızıntıda dikkat çeken bir diğer nokta oluyor.

Find X5 ve Find X5 Lite’a ait olduğu söylenen yüksek çözünürlüklü görseller WinFuture sitesi tarafından paylaşıldı. Görsellere bakıldığında Find X5’in Find X5 Pro’dan daha küçük olduğu fark edilirken, haberde Find X5’in Pro versiyonundan daha ucuza satılacağı bilgisi de veriliyor. Bu bilginin pek şaşırtıcı olmadığını söylemek gerekiyor.

oppo find x5Ancak Find X5’in Pro versiyonla aynı kamera sistemine sahip olacağı bilgisi göze çarpıyor. Bu da Find X5’te iki adet 50 megapiksel Sony IMX766 sensörün bulunacağı anlamına geliyor. Bunlardan birinin ana kamera diğerinin ise ultra geniş açılı kamera işlevi göreceği belirtiliyor. 13 megapiksel telefoto kameranın da modülde yer almasına kesin gözüyle bakılıyor. Telefonun önünde ise 32 megapiksel çözünürlüklü kamera kullanıcıları karşılayacak.

oppo find x5WinFuture sitesinin haberine göre, Find X5’te 6.55 inç büyüklüğünde 120 Hz AMOLED ekran mevcut olacak. Bu ekran 2400 x 1080 piksel çözünürlük sunacak. Pro versiyonda Snapdragon 8 Gen 1’i tercih eden Oppo’nun Find X5’te tercihini Snapdragon 888’den yana kullanacağı bilgisi de dikkat çekiyor. Bu işlemciye 8 GB RAM ve 256 GB depolama alanı eşlik edecek. Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 4800 mAh kapasiteli pil verecek.

Find X5 Lite
Find X5 Lite

Oppo Find X5 Lite ise kasım ayında Çin’de tanıtılan Reno 7 SE’nin küresel versiyonu olarak kullanıcıların karşısına çıkacak. Telefonların teknik özellikleri de aynı olacak. Dimensity 900, 4500 mAh pil ve Full HD+ ekran Find X5 Lite’ta kullanıcıları bekleyecek. Find X5 Lite’ın Avrupa’da 500 avrodan başlayan fiyatlarla satılacağı söyleniyor. Find X5’in başlangıç fiyatının ise 1000 avro civarında olacağı iddia ediliyor.

Find X5 Lite
Find X5 Lite

Oppo Find X5 serisinin şubat ayının son günlerinde MWC 2022’de tanıtılması beklense de, henüz bu konuda kesin bir açıklama gelmiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER