Teknoloji

Oppo Find X5 serisinde Hasselblad ile iş birliği yapacak

oppo find x5 pro

Oppo Find X5 serisinde görüntüleme sistemi için İsveçli fotoğrafçılık markası Hasselblad ile iş birliği yapacağını açıkladı. Find X5 Pro sızıntılarında kamera modülünün üstünde Hasselblad markası görüldüğü için bu açıklama sürpriz etkisi yaratmıyor.

Bu iş birliğinin kapsamının ne olacağı ise belirsizliğini koruyor. Geçtiğimiz yıl çıkan OnePlus 9 Pro’nun kamerası da Hasselblad’ın desteğiyle geliştirilmişti. Ancak bu destek renk kalibrasyonu ve kamera arayüzü tasarımıyla sınırlı kalmıştı. Find X5 serisinde Hasselblad’ın ince ayar araçlarının da mevcut olması bekleniyor.

Find X5’te ana kamera görevini 50 megapiksel çözünürlüklü Sony IMX766 sensörün üstleneceği söyleniyor. Ultra geniş açılı kamerada da 50 megapiksel çözünürlüklü sensörün tercih edilmesi bekleniyor. Telefoto kamera işlevini ise 5x optik zum yapabilen 13 megapiksel sensörün yerine getireceği söyleniyor. Oppo’nun kendi tasarımı olan MariSilicon X NPU ise görüntü işlemesinden ve çok yönlü otomatik odaklama sisteminin yönetiminden sorumlu olacak.

Find X5 serisiyle ilgili haberler bununla sınırlı değil. Ünlü duyumcu Digital Chat Station’ın paylaşımına göre, Oppo’nun bu seride kullanacağı beş eksenli sabitleştirme sisteminin üretimi başladı. Oppo bu modülü geçtiğimiz yaz gerçekleştirdiği kamera etkinliğinde sergilemişti.

Oppo Find X5 Pro ise CPH2305 model numarasıyla Geekbench’in veri tabanında boy gösterdi. Test sonucunda Find X5 Pro’da Snapdragon 8 Gen 1 işlemciye 12 GB RAM’in eşlik ettiği görülüyor. Tek çekirdek puanı 1256, çok çekirdek puanı ise 3420 olan telefonun Android 12 ve ColorOS 12 ile geleceği de testin sonuçlarında fark ediliyor.

İLGİLİ HABERLER