Teknoloji

Oppo Find X5 Pro+ modeli yolda olabilir, bazı detaylar sızdı

oppo find x6 pro

Oppo, kısa bir süre önce Find X5 serisini duyurmuştu. OPPO’nun yeni amiral gemisi serisi, şirketin kendi bünyesinde geliştirdiği ilk ISP sensörüne, amiral gemisi sınıfında dahili bileşenlere ve çok daha fazlasına sahip. Çinli bir bilgi kaynağından gelen sızıntıya göre OPPO, Find X5 Pro’nun daha gelişmiş bir versiyonu olan, Find X5 Pro+ adlı daha güçlü bir sürümü üzerinde çalışıyor olabilir.

Bilgi kaynağına göre Find X5 Pro+, QHD+ çözünürlük ve 1-120Hz arasında uyarlanabilir yenileme hızı desteği gibi özelliklere sahip 6.78 inç AMOLED E6 kavisli kenar ekrana sahip olacak. Pro ile karşılaştırıldığında, ekran biraz daha büyük olacak ve çözünürlük de daha yüksek gibi görünüyor. Ekran, Corning’in Gorilla Glass Victus camı tarafından korunacak.

İlginçtir ki sızıntı kaynağı, yakında çıkması beklenen akıllı telefonun Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 + yonga seti tarafından destekleneceğini iddia ediyor. Qualcomm’un, mayıs ayında daha iyi ısı verimliliğine sahip Snapdragon 8 Gen 1+ adlı amiral gemisi yonga setinin yeni bir sürümünü piyasaya süreceği tahmin ediliyor. Görünüşe göre OPPO’nun Find X5 Pro+’ı da aynı yonga setinden güç alacak. Bunun dışında Find X5 Pro+, 16GB LPDDR5 RAM ve 512GB’a kadar UFS 3.1 depolama ile donatılacak.

Pil hakkında bilgi paylaşan kaynak, Find X5 Pro+’ın 150W kablolu şarj ve 50W kablosuz şarjı destekleyen 5.000 mAh pil ile destekleneceğini iddia ediyor. Akıllı telefon kutudan Android 12 tabanlı ColorOS 12.1 ile çıkacak. Telefonun yurt dışında 1100 dolar civarında fiyatlandırılacağı bildiriliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER