Teknoloji

Oppo Find X5 Snapdragon 888 işlemciyle geliyor

oppo find x5

Oppo Find X5 modelini de Pro versiyonuyla birlikte duyurdu. Pro adından da anlaşılacağı üzere daha gelişmiş özelliklere sahip olsa da, standart Find X5 de “havalı” donanımsal özelliklerin büyük kısmını bünyesinde barındırıyor. Bunlar arasında 6 nm MariSilicon X görüntü işleme çipi ve Hasselblad Doğal Renk Kalibrasyonu da bulunuyor.

Find X5 Pro’nun kalbindeki Snapdragon 8 Gen 1 işlemcinin yerini Find X5’te Snapdragon 888 alıyor. Bu işlemciye Avrupa’da satılacak telefonlarda 8 GB RAM ve 256 GB depolama alanı eşlik edecek. Find X5 de kutusundan Android 12 ve ColorOS 12.1 yüklü olarak çıkacak. ColorOS 12.1 ile kullanıcılara Çoklu Ekran Bağlantısı gibi özellikler de sunulacak.

Find X5 6.55 inç büyüklüğünde OLED ekranla gelecek. Full HD+ çözünürlüklü LPTO panelin yenileme hızı ise 120 Hz. Mat camla kaplı arka panel için siyah ve beyaz olmak üzere iki renk seçeneği mevcut.

Find X5 ve Pro versiyonun kamera sistemleri arasındaki farklar sadece MariSilicon X ile sınırlı değil. Bu telefonda da geniş ve ultra geniş açılı kameralarda Sony’nin IMX766 sensörü kullanılıyor. Geniş açılı kamerada optik görüntü sabitleme özelliği bulunsa da, bunun standart yapıda olduğunu ve Pro versiyondaki kadar gelişmiş olmadığını belirtmekte fayda var.

Arka kamera modülünü yine 13 megapiksel telefoto kamera tamamlıyor. Telefonun önünde ise 32 megapiksel çözünürlüklü bir kamera mevcut. Ön kamerada IMX615 sensör kullanılıyor. Bu kameranın görüş açısının 81 derece olduğunu da eklemekte fayda var.

Pro versiyonda 5000 mAh olan pil kapasitesi, Find X5’te 4800 mAh’e iniyor. 80W SuperVOOC kablolu hızlı şarj özelliği bu modelde de mevcut. Kablolu şarj hızı ise 30W seviyesinde kalıyor.

oppo find x5Find X5’te de Pro versiyona benzer bir çok katmanlı soğutma sistemi mevcut. Bu sistemde çok büyük bir buhar çemberi yer alıyor. Telefon toza veya suya karşı dayanıklılık sertifikasına sahip değil. 360 derecelik anten ise telefonda güçlü bir 5G deneyimi vadediyor.

Oppo Find X5, Avrupa’da 1000 avro karşılığında satılacak. Bu fiyat karşılığında kullanıcılara daha önce belirttiğimiz gibi 8 GB RAM ve 256 GB depolama alanı sunulacak. Renk seçenekleri de yine siyah ve beyaz olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER