Teknoloji

Oppo Find X3 testten geçti, özellikleri görüldü

oppo find x2

Oppo Find X3 varlığı uzun süredir bilinen telefonlardan biri. Telefonun resmi tanıtımı henüz gerçekleştirilmese de, sunulacaklardan bazıları konusunda daha önceden bilgi verilmişti. Şimdi de benchmark testleri sayesinde Find X3’e dair yeni detaylar ortaya çıkıyor.

PEDM00 model numarasını taşıyan telefon AnTuTu ve Geekbench‘in benchmark testlerinden geçti. Bu testler 8 GB RAM kapasitesini ve Android 11’in varlığını gösteriyor. AnTuTu’nun testinde ColorOS 11.2 de görülüyor.

Geekbench’in testinde ana devrenin adı “kona” olarak görülüyor. Bu da telefonun kalbinde Snapdragon 865’in olduğu anlamına geliyor. Ancak AnTuTu’nun test sonuçlarında telefonun işlemcisi Snapdragon 870 olarak görülüyor. Bu işlemci için “Snapdragon 865++” tanımlaması kullanılıyor. Temel fark olarak ise ana çekirdeğin 3.2 GHz hızında çalışması öne çıkıyor.

oppo find x3

Find X3’ün çok çekirdek puanının Snapdragon 865 işlemcili başka telefonların puanlarından biraz daha düşük olması dikkat çekiyor. Tek çekirdekte ise Find X3’ün puanı ortalamayı geçiyor. Benchmark testinin prototip bir cihazda yapılmış olabileceğini ve cihazın asıl puanlarının daha yüksek olabileceğini belirtmek gerekiyor.

Oppo Find X3 Full HD+ ekran, 256 GB depolama alanı ve 12.6 megapiksel kamera gibi özelliklerle gelecek. Önümüzdeki dönemde telefonlara dair yeni detayların ortaya çıkması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER