Teknoloji

Oppo Find X3 Neo ve Lite ile orta segmentte iki güçlü oyuncu

oppo find x3 neo lite

Oppo Find X3 Pro ile birlikte 2021 yılının amiral gemisi telefon modelini duyuran Oppo, bu modelin yanına iki adet orta segment model de ekledi. Geçen yıl da gördüğümüz “Neo” modeli orta segment bir işlemciyle gelmişti. Ne var ki, bu yıl Oppo Find X3 Neo ile birlikte şirketin geçen yılın amiral gemisi Qualcomm işlemcisini tercih ettiğini görüyoruz.

Yani yeni Oppo Find X3 Neo güçlü bir işlemci olan Snapdragon 865 işlemciyle geliyor. Bu telefon “Pro” modeliyle birçok ortak nokta paylaşıyor. 4500 mAh kapasiteli pil, 65W hızlı kablolu şarj, 128 GB ve 256 GB depolama alanı desteği de bunların arasında yer alıyor.

Bu telefonda da HDR10+ uyumlu bir ekran var. Ancak 6.55 inç ile daha küçük boyutlu ve Full HD+ ile daha düşük çözünürlüklü bir ekran var. Ekran parlaklığı da 1100 nitlik maksimum seviyeye çıkıyor. Bu ekran 120Hz yerine 90Hz yenileme hızı sunuyor.

Arka taraftaki kameralarda da birtakım farklılıklar var. Find X3 Pro’da olduğu gibi 50 megapiksel ana kamera, 13 megapiksel telefoto kamera var. Ancak 16 megapiksel ile daha düşük çözünürlüklü bir ultra geniş açılı kamera mevcut. Ayrıca farklı olarak 2 megapiksel makro lens var.

Oppo Find X3 Lite özellikleri

Bir de “Lite” modeli var. Oppo Find X3 Lite modelinde Full HD+ çözünürlüklü, 90Hz OLED ekran var. 65W SuperVOOC 2.0 kablolu hızlı şarj özelliği mevcut. 4300 mAh kapasiteli piliyle diğerlerinden daha küçük bir kapasiteye sahip. Snapdragon 765G işelmcinin yanı sıra sadece 8 GB RAM ve 128 GB dahili hafıza konfigürasyonu bulunuyor.

Kamera kurulumu da tamamen farklı görünüyor. Bu telefonun arkasında telefoto kamera yok. Bunun yerine 64 megapiksel ana kamera, 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 2 megapiksel makro lens ve 2 megapiksel monokrom lens olmak üzere toplam dört adet kamera var.

Sonuç olarak Oppo Find X3 Pro fiyatı ve özellikleriyle üst sınıfa hedeflenirken Find X3 Neo orta üst segmente, Find X3 Lite ise orta segmente odaklanıyor. Bu telefonlardan özellikle Find X3 Lite modelinin Türkiye’de satışa çıkmasını bekleyebiliriz. Özellikleri ve fiyatıyla orta segmentte güçlü bir oyuncu hâline gelebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER