Teknoloji

Oppo Find X3 ile gelecek yenilikleri paylaşmaya başladı

oppo find x2 inceleme

Oppo önümüzdeki yıl çıkaracağı Find X3 serisiyle birlikte sunacağı yeni bir sistemi şimdiden duyurdu. “Tam Yol Renk Yönetim Sistemi” adını taşıyan bu özelliğin adındaki “tam yol” ifadesi; sistemin görüntü yakalamaktan bunları 10-bit renk derinliği ve DCI-P3 renk gamı içinde göstermeye kadar uzanan her şeyi kapsadığı anlamına geliyor.

Bir görüntünün yolculuğu yakalanmasıyla başlıyor. Oppo algoritmalarında ve donanımında fotoğrafın gerçekliğini koruyacak değişiklikler yaparken; bir taraftan da çoklu gürültü azaltma, bozulma düzeltme ve algısal ekstrem süper çözünürlük gibi özellikler sunacak.

Oppo’nun duyurduğu ilgi çekici bir diğer yeni gelişme ise  HDR sensörler için Digital Overlap (DOL) desteği oldu. Sony de söz konusu özellik için iki yıldır çalışıyordu. DOL, standart HDR’dan farklı olarak birden fazla pozlamayı eş zamanlı olarak yakalayacak. Böylelikle hareketli nesneler için düzeltme ihtiyacına gerek kalmayacak.

oppo find x3

Fotoğraflar çekildikten sonra HEIF formatında saklanıyor. Bu format 10-bit renk derinliğini destekliyor. 10-bit görseller daha pürüzsüz gradyanlara sahip olmalarıyla dikkat çekiyor.

Oppo, fotoğrafları gösterirken de özel bir ekran kalibrasyon prosedürü uygulayacak. Böylelikle ekranların doğruluk oranı 0.4 JNCD seviyesine çekilebilecek. Algoritmalarda da görsellerin renk gamını ekranın renk gamıyla eş noktaya getirecek değişiklikler yapıldı.

Yeni sistemin kullanılacağı Oppo Find X3 serisi önümüzdeki yıl resmiyet kazanacak. Yeni sisteme güçlü özelliklere sahip bir kamera donanımının da eşlik etmesi bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER