Teknoloji

Oppo Find X2 Neo 44 megapiksel ön kamera ve Snapdragon 765G ile geliyor

oppo find x2 neo

Oppo Find X2 Neo hakkındaki ilk işaretler geçtiğimiz ayın sonlarında görülmüştü. Kısa süre sonra bu cihazın Reno 3 Pro 5G’nin daha gelişmiş ön kameraya ve kavisli ekrana sahip versiyonu olduğu anlaşılmıştı. Find X2 Neo, sonunda Hollanda’da satışa sunuldu. Akıllı telefon Oppo’nun internet sitesinde görünmese de, e-ticaret sitesi Belsimpel’de ürünün satışı başladı.

Oppo Find X2 Neo’nun fiyat etiketinde 719 avro yazıyor. Find X2’nin 999 avro, Find X2 Pro’nun ise 1199 avro karşılığında satıldığını düşününce Neo’nun fiyatıyla hatırı sayılır bir avantaj sunduğu söylenebilir.

Find X2 Neo, Qualcomm Snapdragon 765G işlemciye sahip. Bu işlemciye 12 GB RAM’in eşlik etmesi ise potansiyel kullanıcıları sevindirecek bir nokta olarak değerlendirilebilir. Telefonun dahili depolama alanı ise 256 GB. 6.5 inç büyüklüğündeki AMOLED ekran Full HD+ çözünürlüğün yanı sıra 90Hz yenileme hızına sahip. Ekranın kenarlara doğru kavis yaptığını da bir kez daha hatırlatmakta fayda var. Parmak izi tarayıcısı da ekranın içine yerleştirilmiş.

Find X2 Neo’nun önünde 44 megapiksel çözünürlüklü bir kamera bulunuyor. Bı kamera ekranın sol üst köşesindeki deliğe yerleştirilmiş. Telefonun arkasıda ise dört sensörlü bir kamera sistemi mevcut. Burada ana kamera görevini 48 megapiksel çözünürlüklü sensör üstleniyor. 13 megapiksel telefoto, 8 megapiksel ultra geniş açılı ve 2 megapiksel siyah-beyaz sensör sistemi tamamlıyor. Bu sistemle 60fps’de 4K veya 1080p video kaydı yapılabiliyor.

oppo find x2 neo

Oppo Find X2 Neo’ya ihtiyaç duyduğu enerjiyi 30W VOCC 4.0 hızlı şarj teknolojisiyle desteklenen 4025 mAh kapasiteli pili veriyor. Bu pili kablosuz şekilde şarj etmek mümkün değil. Şarj için USB-XC girişi kullanılıyor.

Akıllı telefon kutusundan Android 10 üstüne kurulan ColorOS 7 işletim sistemiyle çıkıyor.

Oppo Find X2 Neo için Belsimpel’de mavi ve siyah olmak üzere iki renk seçeneği görülüyor. Telefonun teslimatı içinse üç haftalık bir süre işaret ediliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER