Teknoloji

Yeni Oppo Find X2 Lite sızıntısı tüm detayları ortaya koyuyor

oppo find x2 lite
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Oppo Find X2 Lite isimi daha önce çeşitli zamanlarda gündeme gelse de, telefona dair sızıntılarda pek fazla detay görmek mümkün olmamıştı. Ancak en yeni sızıntıyla birlikte bu durum büyük ölçüde değişiyor ve Find X2 Lite’ın hem tasarım hem de teknik detayları gün yüzüne çıkıyor.

Find X2 Lite, hem tasarımı hem de teknik özellikleri itibarıyla Oppo’nun daha önce duyurduğu Reno 3 Youth ile aynı noktada duruyor. Akıllı telefon, 6.4 inç büyüklüğünde 2400 x 1080 piksel çözünürlüklü AMOLED ekran taşıyor. Bu ekranın üstünde ön kameraya ev sahipliği yapan damla şeklinde bir çentik de bulunuyor. Optik parmak izi tarayıcısı da ekranın içine yerleştirilmiş.

Find X2 Lite’ın kalbinde Qualcomm Snapdragon 765G işlemci bulunuyor. Sekiz çekirdekli bu işlemcide 5G uyumlu X52 modem de mevcut. 8 GB RAM ve genişletilemeyen 128 GB dahili depolama alanı da Snapdragon 765G’ye eşlik ediyor.

Akıllı telefonun arkasında ise dört sensörlü bir kamera sistemi mevcut. Ana kamera görevini 48 megapiksel çözünürlüklü sensör üstleniyor. 8 megapiksel ultra geniş açılı sensör, 2 megapiksel makro kamera ve yine 2 megapiksel derinlik sensörü bu sistemi tamamlıyor. Telefonun önünde ise 32 megapiksel çözünürlüklü bir kamera bulunuyor.

oppo find x2 lite

Find X2 Lite’a ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4025 mAh kapasiteli pil sağlıyor. 30W kablosuz şarj desteğine sahip bu pili kablosuz olarak şarj etmek ise mümkün değil. Akıllı telefon Android 10 işletim sistemi ve ColorOS 7.0 kullanıcı arayüzüyle gelecek. Find X2 Lite’ta kulaklık jakının bulunduğunu da belirtmekte fayda var.

Oppo Find X2 Lite, siyah ve beyaz olmak üzere iki renk seçeneğiyle Avrupa’da kullanıcıların karşısına çıkacak. 500 avro karşılığında satılması beklenen telefonun piyasaya çıkışı konusunda henüz net bir tarih açıklanmış değil.

İLGİLİ HABERLER