Teknoloji

Oppo Find X2 iddialı ekran özellikleriyle geliyor

oppo find x2
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Oppo Find X2, önümüzdeki hafta resmen gözler önüne çıkacak. Resmi duyuruya doğru geri sayım devam ederken, Oppo da yaptığı paylaşımlarla hem heyecanı artırıyor hem de telefonun özellikleri konusunda bilgi edinmeyi sağlıyor.

Bu paylaşımların en yenisinin odak noktasında ekran bulunuyor. Verilen işaretler, ekranın Oppo Find X2’nin en güçlü silahlarından biri olacağını gösteriyor.

Hemen aşağıda yer alan video, üç kısa klibin birleşiminden oluşuyor. Bu kliplerin her biri farklı bir ekran özelliğini anlatıyor. İlk klipte, Oppo’nun daha önce de doğruladığı 120Hz yenileme oranı görülüyor. Üçüncü klipte ise yüksek kare oranına sahip TV’lerde rastlanan “motion compensation” özelliğinin varlığına işaret ediliyor.

Oppo Find X2 HDR10 desteği sunacak

İkinci klipte ise kullanıcılara 1 milyar renk vadediliyor. Bu da ekranın HDR10 desteğine sahip olacağını söylemenin daha farklı bir yolu olarak değerlendiriliyor. Oppo’nun başkan yardımcısı Brian Shen de ekranın HDR modunda 1200 nit parlaklık seviyesine ulaşabileceğini daha önce açıklamıştı.

Oppo Find X2’nin 1440+ çözünürlüğe sahip ekranı, ön panelin yüzde 93.8’lik kısmını kaplayacak. Telefona dair tüm detayları öğrenmek içinse 6 Mart tarihine kadar beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER