Teknoloji

Oppo Find X2’nin detayları netleşiyor

oppo find x2

Pek çok şirket, Coronavirus tehdidi nedeniyle 2020 Mobil Dünya Kongresi‘ne (MWC 2020) katılmaktan vazgeçti. Ancak kongrenin organizatörü GSMA ve bazı markalar için gösteri devam ediyor. Bu markalardan birisi olan Oppo, etkinlikte tanıtacağı yeni amiral gemisi Find X2 için heyecanı artırmaya çalışıyor.

Oppo teknoloji hayranlarını heyecanlandırmaya çalışsa da; şirketin başkan yardımcısı ve küresel pazarlama sorumlusu Brian Shen, beklentileri dizginlemek için de mesai harcıyor. Find X2 umut vadeden bir telefon gibi görünse de, Çin’deki Coronavirus salgını nedeniyle telefonun üretiminde bazı sorunlarla karşılaşılabileceği belirtiliyor.

Find X2’nin güçlü bir telefon olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ancak bu telefonun selefi Find X’in yaratacağı devrim etkisini nasıl sağlayacağı merak ediliyor. Oppo’nun Find X2 ile Reno serisini nasıl ayrıştıracağı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Brian Shen’in  Twitter paylaşımı, merak edilen bazı sorulara cevap veriyor.

Brian Shen, Twitter hesabı aracılığıyla Find X2’nin ekranının önemli teknik özelliklerini açıkladı. 120Hz yenileme oranı ve 2K çözünürlükle ilgili dedikoduları doğrulayan Oppo yöneticisi, ekranın 240Hz örnekleme oranına sahip olacağını da belirtti. Bu da Find X2’nin ekranının tepkisellik oranının yüksek olacağı anlamına geliyor.

Oppo Find X2 üretiminde Coronavirus nedeniyle sıkıntı yaşanabilir

Shen, Çin’in popüler sosyal ağı Weibo’da yaptığı paylaşımda ise Coronavirus salgınının üretime olan etkisine değindi. Oppo yöneticisi, salgın nedeniyle şirketin yeni amiral gemisinin tedariğinde ilk etapta sıkıntılar yaşanabileceğini belirtti. Çin’de aralarında iPhone üreticisi Foxconn’un da bulunduğu pek çok şirketin fabrikaları Coronavirus salgını nedeniyle kapalı durumda.

İddialara göre, Oppo Find X2 dört sensörlü bir arka kamera sistemiyle gelecek. Bu sensörlerden birinin Sony imzasını taşıyan özel bir sensör olması bekleniyor. Akıllı telefonun kalbinde ise Qualcomm Snapdragon 865 işlemcinin bulunması öngörülüyor. Bu iddia ve öngörülerin doğruluğunu görmek içinse MWC 2020’ye kadar sabretmek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER