Manşetler

Oppo Find X’in fiyatı ve çıkış tarihi belli oldu

oppo find x
Görsel: The Verge

Çinli elektronik şirketi Oppo’nun Avrupa ve Kuzey Amerika ülke pazarlarında satılacak ilk akıllı telefonu Oppo Find X’in fiyatı 999 avro olarak açıklandı. Bu, güncel kura göre yaklaşık 5 bin 500 TL’ye denk geliyor.

Fiyat duyurusu Oppo’nun Paris’teki Louvre Müzesi’nde dün akşam gerçekleştirdiği bir etkinlikte yapıldı. Söz konusu fiyat 256 GB dahili hafızalı seçenek için geçerli olacak. Şirketin daha ucuza, daha düşük bir depolama seçeneği sunup sunmayacağı şu an için bilinmiyor. Oppo Find X, ağustos ayından itibaren piyasaya sunulacak. Piyasaya çıkışın Avrupa ve Kuzey Amerika’da aynı anda olup olmayacağını şu an için bilmiyoruz.

Find X’ten önce Oppo’nun telefonları sadece Çin, Hindistan, Filipinler ve bunun gibi birkaç Asya ülkesiyle sınırlıydı. Kenarlara kadar yayılan ekranıyla bu yeni model ile Oppo, Apple ve Samsung gibi üst sınıf akıllı telefon üreticileriyle boy ölçüşecek. Bu telefonun en fazla dikkat çeken özelliklerinden bir tanesi de açılır kamera modülü. iPhone X ve diğer bazı Android telefonlarda gördüğümüz şekilde, ön kamera için ekrana çentik açmayan Oppo, hem ön hem de arka kamerayı yukarı doğru kayarak açılan motorlu düzeneğe yerleştirmiş.

Bu tasarım kararı çeşitli tartışmaları beraberinde getirecektir. Bu sistem mekanik sorunlara yol açacak mı, su veya tozdan zarar görür mü? Tüm bunların cevaplarını zamanla göreceğiz. Her ne olursa olsun, ön kamerayı çerçevesiz ekrana entegre etme konusunda Oppo’nun yenilikçi bir fikirle karşımıza çıktığı gerçek.

Bu arada Oppo, Find X’in 1699 avro fiyat etiketine sahip Lamborghini versiyonunu da çıkarıyor. O modelde de özel logo ve süper hızlı şarj özelliği yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER