Teknoloji

Oppo Find X ile amiral gemisi kategorisine geri dönmeye hazırlanıyor

oppo find xOppo son yıllarda üst segment akıllı telefon pazarından ciddi ölçüde uzaklaşmış durumda. Şirket 2014’ün mart ayında tanıttığı Find 7’den bu yana bir amiral gemisi telefon çıkarmıyor. Ancak internete sızan yeni bilgiler, Oppo Find X ile şirketin amiral gemisi kategorisine geri dönmeye hazırlandığını gösteriyor.

Find X’e ait olduğu söylenen taslak ve fotoğraflar da tasarım konusunda önemli bilgiler veriyor. Görsellerde göze ilk olarak ekranın üzerindeki çentik çarpıyor. Söz konusu çentiğin üstünde ön kamera ve ahize bulunuyor. Arka panele geçildiğinde ise karşılaşılan görüntü akıllara 2015 model OnePlus 2’yi getiriyor. OnePlus 2’deki plastik arka panelin yerini cam panelin aldığı görülüyor. Dikey kamera modülünde ise çift lens ve çift tonlu LED flaş bulunuyor.

Görsel bakımdan 2015 model bir telefona benzese de, Find X teknik özellikleriyle 2018 model amiral gemileriyle aynı çizgiye yerleşiyor. Telefonun kalbinde yer alması beklenen Qualcomm Snapdragon 845 yonga setine 8 GB RAM ve 256 GB dahili depolama alanının eşlik edeceği söyleniyor. Telefona enerjisinin 4000 mAh kapasiteli pilinin vermesi bekleniyor. Kutusundan Android 8.1 Oreo işletim sistemiyle çıkması öngörülen telefonun üç boyutlu yüz tanıma teknolojisine sahip olduğu söyleniyor.

Oppo Find X’in ne zaman piyasaya çıkacağı henüz bilinmiyor. Ancak akıllı telefonun ilk olarak Asya ülkelerinde ardından da Oppo’nun yakında giriş yapacağı Fransa, İspanya ve İtalya gibi Avrupa ülkelerinde satışa sunulması muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER