Teknoloji

Oppo Find X ailesine üç telefon ekleyecek

oppo find x3 pro x

Oppo bu ayın ilk günlerinde Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 işlemcili bir cihazın Find X ailesine ekleneceğini açıklamış ve bu cihazın çıkışı için 2022’nin ilk çeyreğini işaret etmişti. Bundan yaklaşık iki hafta sonra ise MediaTek, bu seriden başka bir cihazın da Dimensity 9000 işlemciyle geleceğini duyurmuştu.

Ünlü duyumcu Digital Chat Station’ın paylaşımına göre, Çinli üretici Find X ailesine üç cihaz ekleyecek. Bunlardan birinin işlemcisi konusundaki belirsizlik hâlâ sürüyor.

Paylaşımda Oppo’nun Find N ailesine eni bir katlanabilir telefon eklemek için de hazırlıkların devam ettiği belirtildi. Bu yeni telefonun dikey bir menteşeyle geleceği ve Samsung Galaxy Z Flip 3 ve Huawei P50 Pocket gibi cihazlarla rekabet edeceği söyleniyor.

Yeni telefonların Find X5 serisi altında kullanıcıların karşısına çıkabileceği de konuşulanlar arasında yer alıyor. Find X4 isminin atlanmasının temelinde de ise 4 rakamının bazı Asya ülkelerinde ölüm ile özdeşleştirilmesi ve uğursuz kabul edilmesi bulunuyor.

Oppo Find X ailesinin yeni üyelerinin mevcut Find X3 modellerinin özelliklerini mütevazı bir ölçekte iyileştirmesi bekleniyor. İşlemcilerin iyileştirilmesine ek olarak şarj hızının yükseltilmesi de öngörülenler arasında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER