Manşetler

Oppo’nun en yeni katlanabilir telefonu Find N3 resmen gözler önüne çıktı

oppo find n3

Oppo Find N3 ile katlanabilir telefon portföyüne yeni bir üye daha ekledi. Find N3, şirketin Çin dışında piyasaya süreceği ilk yatay katlanabilir telefon olması nedeniyle de ayrı bir öneme sahip. Katlanabilir telefon hakkındaki haberler bir süredir etrafta dolaşıyordu.

Find N3, kitap tarzı kısa ve geniş katlanabilir telefon geleneğini sürdürüyor. Telefonun dış tarafında 6.31 inç büyüklüğünde 2484 x 1116 piksel çözünürlüklü bir AMOLED panel mevcut. Bu panelin yenileme hızı 10 ila 120 Hz arasında değişiyor. Görüntü oranı 20:9 olan panelin maksimum parlaklık seviyesi ise 2800 nit.

Find N3’ün 7.82 inç büyüklüğündeki katlanabilir ekranı ise 2440 x 2268 piksel çözünürlük sunuyor. Bu ekranda yenileme hızı 1 ila 120 Hz arasında değişiyor. Katlanabilir panelin de maksimum parlaklık seviyesi 2800 nit.

oppo find n3

Oppo’nun yeni katlanabilir telefonu Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 işlemciyle geliyor. Bu işlemciye 16 GB LPDDR5X RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanı ise 512 GB. Find N3 ihtiyaç duyduğu enerjiyi 80W şarj destekli 4805 mAh kapasiteli pilden alıyor.

oppo find n3

Find N3’ün Hasselblad markalı kamera kurulumu ise telefonun içinde bulunduğu kategoriye göre oldukça etkileyici. Telefonun iç ekranında 20 megapiksel, dış ekranında ise 30 megapiksel çözünürlüklü ön kamera mevcut. Arka tarafta ise ana kamera görevini Sony’nin 48 megapiksel çözünürlüklü yeni LYTIA-T808 sensörü üstleniyor. Otomatik odaklama yeteneği bulunan 48 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 3x zum yapabilen 64 megapiksel kamera da telefonda kullanıcıları bekliyor. Bu kameranın 6x hibrit zum yapabildiğini de belirtmekte fayda var.

Oppo Find N3’ün katlanabilir ekranında aynı anda üç pencere açılabiliyor

Oppo Find N3’ün katlanabilir ekranında aynı anda üç pencereyi açmak mümkün. Bu telefon hem yatay hem de dikey şekilde tutulurken yapılabiliyor. Oppo buna “sanal 15 inç ekran” adını veriyor. Bazı uygulamalar, uygulama içi bölünmüş ekran görünümünü de destekliyor. Kullanıcılar Microsoft 365’te iki belgeyi yan yana düzenleyebiliyor veya Galeri’de iki fotoğrafa aynı anda bakabiliyor. Oppo’dan verilen bilgiye göre, yaygın kullanılan uygulamaların yüzde 95’i genişletilmiş ekran deneyimini destekliyor.

oppo find n3

Oppo Find N3 için dört renk ve iki kaplama seçeneği sunuluyor. Siyah ve kırmızı renk seçenekleri suni deri bir arka panelle geliyor. Yeşil ve altın rengi modellerde ise mat kaplama tercih edilmiş. Altın rengi modelde kamera modülünün de aynı renkte olması dikkat çekiyor.

Oppo Find N3, yukarıda da belirttiğimiz gibi Çin dışında da satılacak. Yarın itibarıyla ön satışa çıkacak olan telefonun ilk duraklarından biri Singapur olacak. Telefon için 2399 Singapur doları (48932 TL) ödemek gerekecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER