Teknoloji

Oppo’dan katlanabilir ekranlı Find N için video paylaşımı

oppo find n

Oppo, Find N adını taşıyan ilk katlanabilir telefonuyla ilgili paylaşımlara bir yenisini daha ekledi. Çinli üretici ilk katlanabilir ekranlı telefon prototipini bundan yaklaşık üç yıl önce sergilemişti.

Find N, tasarımı itibarıyla Samsung’un Galaxy Fold serisi cihazlarını hatırlatıyor. Oppo’nun basın açıklamasında telefonun dört yıllık yoğun bir Ar-Ge çalışmanın ve altı prototipin ardından hazır hâle geldiği belirtiliyor. Akıllı telefonun tanıtımı, 15 Aralık’ta Oppo’nun Inno Day etkinliğinde gerçekleştirilecek.

Oppo telefonun işlemcisi, ekranı ve diğer özellikleri konusunda bilgi vermedi. Şirket sadece bir görsel ve video paylaştı. Elde iyi hissettiren “güzel” bir cihaz sözü veren Oppo, telefonun hem açık hem de kapalı pozisyonda rahatlıkla kullanılabileceğini belirtti. Şirket, katlanabilir telefonlarla özdeşleşen ekran kırışması ve dayanıklılık sorunlarının da üstesinden geldiğinin altını çizdi.

Katlanabilir telefon denince herkesin aklına ilk olarak Fold ve Flip serileriyle Samsung geliyor. Samsung’un Fold serisindeki sorunların üstesinden gelmesi üç nesil sürmüştü. Oppo ise ilk katlanabilir telefonunu çıkarmak için uzun süre bekleyerek farklı bir strateji izlemeyi seçmişe benziyor.

Oppo Find N ile birlikte başka ürünleri de tanıtacak. Bunlar arasında akıllı gözlük ve ileri teknoloji bir nöral işleme birimi (NPU) de bulunuyor. Akıllı gözlüğün Oppo AR Glass 2021’in geliştirilmiş bir versiyonu olması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER