Teknoloji

Oppo ve Google arasında Oppo Find N’e özel Android 13 iş birliği

oppo find n android 13

Oppo’nun geçen yılın sonlarında tanıtılan ilk katlanabilir amiral gemisi telefonu Oppo Find N, şimdi de Android 13’e giden yolda dikkat çekici bir rol üstleniyor. Bizim de kısa süreliğine deneyimlediğimiz, tasarımı ve malzeme kalitesiyle beğendiğimiz bu model, Google I/O etkinliğinde de sergilendi. Oppo’nun belirttiğine göre, bu katlanabilir telefon dünya genelinde Android 13 beta sürümünü alan ilk akıllı telefonlar arasında yer alacak.

Oppo, Çin’deki Find N kullanıcılarının ColorOS işletim sistemini temel alan Android 13 beta geliştirici ön izlemesini indirilebileceğini duyurdu. Android 13 beta, Find N ile birlikte Oppo Find X5 Pro amiral gemisinin dünya çapındaki kullanıcılarına da sunuldu.

Oppo açısından inovasyonun çığır açan teknolojileri bir araya getirmekten fazlasına işaret ettiğini belirten Oppo Ürün Sorumlusu Pete Lau, “Oppo Find N, Oppo’nun yenilikçi yol haritasında bir kilometre taşını temsil ediyor. Google ile çalışarak, bu son teknoloji donanımının ve rakipsiz yazılım deneyiminin kombinasyonunu, benzersiz formlarla gelişmeye devam eden akıllı telefon pazarına sunmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Oppo, Find N için sunulan Android 13 beta sürümünün çoklu görev verimliliğini ve genel görüntüleme deneyimini daha da iyileştirmek için geniş ekrana özel olarak uyarlanmış bir dizi yeni özellikle geleceğini kaydetti.

Google I/O’nun ardından Oppo ve Google mühendisleri, yeni akıllı telefon formlarının geleceği ve daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunmak adına donanım ile yazılımın nasıl daha iyi çalışabileceği hakkında ortaklaşa bir Instagram Live oturumu düzenledi. Oturum katılımcıları arasında Google’ın Android UX Direktörü Jason Cornwell, Oppo Yazılım Ürünleri Başkanı Gary Chen ve Oppo Kıdemli UX Tasarımcısı Wenxi Li yer alırken, izleyiciler de etkinliği resmi Instagram hesabından takip etti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER