Teknoloji

Oppo Find 9 Qualcomm Snapdragon 835 işlemciyle gelebilir

oppo find 9Oppo’nun Find 9 adını taşıması beklenen yeni telefonuna ait olduğu söylenen bir fotoğraf, geçtiğimiz mayıs ayında internete sızmıştı. Kenarları neredeyse çerçevesiz gibi görünen telefon, ilk bakışta pek çok kişiyi etkilemeyi başarmıştı. Cihazın Oppo tarafından geliştirilen VOOC şarj teknolojisini barındıracağı iddiası da o dönemde ortaya atılmıştı. VOOC sayesinde 2500 mAh kapasiteli pilin 15 dakika içinde şarj edilebileceği belirtilmişti.

Oppo Find 9 ile ilgili yeni dedikodular, Çin’in popüler sosyal paylaşım sitesi Weibo aracılığıyla gün yüzüne çıktı. Akıllı telefonun mart ayı itibarıyla resmen duyurulacağı belirtilirken, 5.5 inç AMOLED ekranının 2560 x 1440 piksel çözünürlük sunacağı iddia edildi. Cihazda Qualcomm’un geçtiğimiz hafta resmen duyurduğu Snapdragon 835 işlemcisinin bulunacağı iddiası ise ayrıca dikkat çekiyor.

oppo-find-9-251116 Daha önce çıkan haberlerde Finde 9’un Snapdragon 821 işlemciyi barındıracağı öne sürülmüştü. 10nm mimarisiyle üretilen Snapdragon 835, Snapdragon 820’ye kıyasla yüzde 30 daha küçük, yüzde 27 daha güçlü ve yüzde 40 daha az enerji tüketmesiyle dikkat çekiyor. Quick Charge 4.0 teknolojisini de beraberinde getirecek olan işlemci, Quick Charge 3.0’a kıyasla yüzde 20 oranında daha hızlı şarj vadediyor.

Oppo Find 9 kamera konusunda da sıra dışı bir şey sunabilir

Çin’de son zamanlarda arka ve ön kameraların aynı ya da çok yakın kalitede olmaları popüler bir trende dönüşmüş durumda. Oppo Find 9’un da bu trendi takip etmesi ihtimaller arasında sayılıyor. Akıllı telefonun önünde de çift kamera bulunabileceği konuşulanlar arasında yer alıyor. Ancak bunun doğru olup olmadığını görmek için biraz beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER