Teknoloji

Oppo F7 tanıtıldı: 6.23 inç ekran, sekiz çekirdekli MediaTek P60 işlemci

oppo f7Oppo F7 hakkındaki sızıntılar ve resmi ipuçları bir süredir etrafta dolaşıyordu. Akıllı telefon sonunda resmen gözler önüne çıktı. F7’de 19:9 görüntü oranına sahip, 2280 x 1080 piksel çözünürlüklü, 6.23 inç büyüklüğünde bir LCD ekran bulunuyor.

Akıllı telefonun kalbinde sekiz çekirdekli bir işlemci barındıran MediaTek P60 yonga seti yer alıyor. Mali-G72 MP3 grafik işlemcisi de yonga setinin parçaları arasında bulunuyor. Diğer pek çok Android telefon üreticisi gibi, Oppo da F7’nin önüne iPhone X’unkine benzer bir çentik yerleştirmiş.

Söz konusu çentikte 25 megapiksel çözünürlüklü ön kamera bulunuyor. HDR desteğine sahip olan ön kamera, yapay zekâ yardımıyla karedeki kişinin cinsiyetini anlayabiliyor ve fotoğrafı buna göre geliştirebiliyor. Ön kamera, Facial Unlock adını taşıyan yüz tanıma sisteminde de kullanılıyor.

F7’de MediaTek P60’a eşlik edecek bileşenler konusunda kullanıcıların önüne iki seçenek sunuluyor. Potansiyel kullanıcılar 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı ya da 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı arasından birisini tercih edebilecek.

Enerjisini 3400 mAh kapasiteli pilden alan telefonun arkasında f/1.8 diyafram genişlikli 16 megapiksel çözünürlüklü bir kamera bulunuyor. Kutusundan Android 8.1 yüklü olarak çıkacak cihazda Oppo’nun ColorOS 5.0 kullanıcı arayüzü yer alıyor.

Oppo F7, 9 Nisan’da satışa sunulacak. Akıllı telefonun 4 GB RAM’e sahip versiyonu Avrupa’da 273 avro karşılığında satılacak. 6 GB RAM’e sahip versiyon içinse 336 avro ödemek gerekecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER