Teknoloji

Oppo F7 25 megapiksel çözünürlüklü ön kamerayla gelecek

oppo f7Oppo’nun Selfie Expert serisinin müstakbel üyesi F7’ye dair haberler bir süredir etrafta dolaşıyordu. Şirket sonunda Oppo F7 ile ilgili ilk resmi bilgileri kamuoyuyla paylaştı.

Oppo’nun AI Beauty teknolojisinin ikinci nesil versiyonunu barındıran F7, selefi F5’in koyduğu çıtayı biraz daha yukarıya taşıyor. 25 megapiksel çözünürlüklü bir ön kamerayla gelecek olan telefon yapay zekâ ve HDR’ın varlığıyla detay seviyesi yüksek kareler yakalamayı mümkün kılacak. Fotoğraf karesi içindeki her kişinin yüz özelliklerini tespit etmeyi ve güzelleştirmeyi vadeden AI Beauty 2.0 teknolojisi, her kullanıcı için farklı sonuçlar vadediyor. F7, vadettiği değişiklikleri grup fotoğraflarında da gerçekleştirebilecek.

F7’de artırılmış gerçeklik çıkartmaları da bulunacak. Oppo’dan söz konusu çıkartmalara ilişkin bir detay paylaşılmasa da, şirketin ortaya Apple’ın Animoji’sine ya da Samsung’un AR Emoji’sine benzer bir çözüm uygulamış olması muhtemel görünüyor.

F7’de 19:9 görüntü oranına sahip, FHD+ çözünürlüklü, 6.2 inç büyüklüğünde bir ekran bulunuyor. Bu ekran ön panelde yüzde 89.08’lik bir alanı kaplıyor. Ekran büyük olsa da, telefonun yüzey alanı küçük olduğu için cihaz ele rahatlıkla oturuyor. Oppo F7 de çentik akımından geri kalmıyor. Akıllı telefonun ön kamerası ve sensörleri ekranın üst kısmına yerleştirilen sensörde bulunuyor. Akıllı telefon, 26 Mart tarihinde resmen gözler önüne çıkacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER