Teknoloji

OPPO F3 de çift selfie kamerasıyla çıkış yapıyor

oppo f3

Bazı Çinli cihaz üreticilerinin sıra dışı bir ürün tanıtım düzeni var. Örneğin ZTE, nubia Z17 mini’yi çıkardı, ancak henüz nubia Z17’nin tanıtımını gerçekleştirmedi. OPPO da haftalar önce tanıttığı OPPO F3 Plus‘ın ardından henüz şimdi OPPO F3’ün resmi duyurusunu gerçekleştirdi. OPPO’yu selfie kamera tutkunları için pazarı biraz daha genişletmek istemesi nedeniyle suçlayamazsınız. Ancak F3 Plus’ın üstüne yeni bir şey koymaması nedeniyle kabahatli bulabilirsiniz.

Her iki akıllı telefon; OPPO F3 ve OPPO F3 Plus neredeyse birbirlerinin aynısı olmalarıyla dikkat çekiyor. Her ikisinde de 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı bulunuyor. Bunun dışında her ikisi de Full HD çözünürlükte ekranlara sahip, ancak ekran büyüklükleri birbirinden farklı. Her ikisinde de önde, çift selfie kamera bulunuyor. Bu, F3 Plus’ın en fazla öne çıkarılan özelliğiydi.

oppo f3

Bazı farklılıklar yok değil. Örneğin 5.5 inç gibi daha küçük büyüklüğe sahip bir ekran bulunuyor. 3200 mAh kapasiteli pil de, her ne kadar daha büyük ekranlı modeldekine göre daha düşük kapasitede olsa da, çoğu standarda göre yüksek kapasitede nitelendirilebilir. Arka kamera ise 13 megapiksel, f/2.2 diyafram lense sahip, ancak optik görüntü sabitleme sistemi bulunmuyor.

En büyük fark işlemcide görünüyor. OPPO F3 Plus’ta Qualcomm’un Snapdragon 653 işlemcisi bulunurken, yeni telefonda MediaTek MT6750T işlemci yer alıyor. Sıradan kullanıcılar için arada çok büyük fark yok denilebilir, ancak daha düşük performans sunduğu bir gerçek.

oppo f3

Her ne kadar OPPO F3, daha büyük ekranlı ve daha iyi teknik özelliklere sahip kardeşinden daha mütevazı görünse de, fiyat konusunda bu iki telefonun birbirinden çok uzakta olmayacağı söyleniyor. OPPO fiyat konusundaki detayları henüz netleştirmedi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER