Teknoloji

Oppo’dan yeni bir akıllı telefon daha geliyor

oppo f15
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Oppo F15 hakkındaki ilk bilgiler, kısa süre önce Oppo’nun Hindistan ofisi tarafından verilmişti. Yapılan ilk paylaşımlarda F15’in ne zaman piyasaya çıkacağı konusuna değinilmemişti.

Ancak Oppo bu konuda kullanıcılarını bilgilendirmek için fazla zaman kaybetmedi. Şirket, akıllı telefonun Hindistan’da 16 Ocak itibarıyla satışa sunulacağını açıkladı. Oppo, F15’te yer alacak bazı teknik özellikler konusunda bilgi vermeyi de ihmal etmedi.

Buna göre, Oppo F15’te 8 GB RAM bulunacak. Dört sensörlü arka kamera sisteminde ise ana kamera görevini 48 megapiksel çözünürlüklü sensör üstlenecek. Ekranın altına yerleştirilmiş parmak izi tarayıcısı ve VOOC Flash Charge 3.0 desteği de F15’in özellikleri arasında yer alıyor.

Oppo F15 Oppo A91 ile aynı özellikleri taşıyacak

F15’in diğer özellikleri henüz açıklanmış değil. Ancak Oppo tarafından Twitter’da paylaşılan bir görsel, F15’in kısa süre önce tanıtılan A91‘in yeniden isimlendirilmiş bir versiyonu olması ihtimalini kuvvetlendiriyor.

Oppo A91, geçtiğimiz ay Çin’de tanıtılmıştı. Akıllı telefonun kalbinde Helio P70 işlemci bulunuyor. Full HD+ çözünürlüklü, 6.4 inç büyüklüğünde Super AMOLED ekran ise parmak izi tarayıcısına da ev sahipliği yapıyor. 128 GB dahili depolama alanına sahip telefon, kutusundan Android Pie’ın üstüne kurulan ColorOS 6.1 işletim sistemiyle çıkıyor.

Oppo A91 enerjisini 4025 mAh kapasiteli pilinden alıyor. 48 megapiksel çözünürlüklü ana arka kamera sensörüne 8 megapiksel ultra geniş açılı ve 2 megapiksel makro sensör ile yine 2 megapiksellik derinlik sensörü eşlik ediyor. Ekranın üstündeki çentik ise 16 megapiksellik ön kameraya ev sahipliği yapıyor.

Oppo F15 ile ilgili tüm detayların 15 Ocak ile birlikte netleşmesi bekleniyor. Akıllı telefonun diğer ülkelerdeki çıkış tarihi konusunda ise şimdilik somut bir bilgi yok.

İLGİLİ HABERLER