Teknoloji

Oppo F11 Pro çentiksiz ekran ve açılır selfie kamerayla geliyor

oppo f11 pro

48 megapiksel kameralı telefonlar kervanına Oppo da yeni modeli F11 Pro ile dahil oldu. Orta segment akıllı telefonda 6.53 inç, 1080p çözünürlüklü çentiksiz ekran ve açılır selfie kamera yer alıyor. Bu telefon, biraz daha düşük profilli özellikleri dışında Vivo’nun yeni V15 Pro modeline benzer bir noktada konumlandırılıyor.

Oppo F11 Pro’da MediaTek Helio P70 işlemci, 4 ya da 6 GB RAM, 4000 mAh kapasiteli pil bulunuyor. Bu pil Oppo’nun VOOC 3.0 teknolojisinin yardımıyla hızlı şarj ediliyor. Aynı zamanda arkada kapasitif parmak izi sensörü bulunuyor. Aynı zamanda telefonun arkası kırmızı, siyah ve mavi gradyan renklerle bir hayli farklı görünüyor. Üstelik V15 Pro gibi bu telefon da kulaklık jakı ve micro USB portu ikilisiyle eskiye selam gönderiyor.

OnePlus fanatikleri bu telefona biraz daha dikkat etmeli. Eskiden beri Oppo’nun F serisi tasarım anlamında bir sonraki OnePlus cihazına da rehberlik eder. F7, OnePlus 6 gibi çentikli ekran tasarımına sahipti. F9 ise OnePlus 6T’nin su damlası biçimindeki çentiğini önceden haber vermişti. Şimdi de Oppo F11 modelinin, çok yakında beklenen ve açılır selfie kamera barındıracağı öne sürülen OnePlus 7’nin neye benzeyeceğini gösterdiğini söyleyebiliriz.

Ne var ki, OnePlus 7’nin en son sızıntılarının aksine, F11 Pro’nun açılır selfie kamerası doğrudan telefonun üst kısmının ortasına yerleştirilmiş. Arkada yer alan 48 megapiksel kamera dizisinin bir uzantısı gibi görünüyor ve bu açıdan da Vivo V15 Pro’yu andırıyor. Ne var ki, burada kamera çıkıntısı biraz daha küçük.

Bunun nedeni Vivo’nun telefonundaki 32 megapiksel sensörün yerine 16 megapiksel sensörün kullanılmış olmasıdır. F11 Pro’nun açılır selfie kamera parçası kenarlarda da şeffaf. Oppo, kehribardan ilham aldığını ve bunun da telefonu açılmaya hazır bir parfüm şişesi gibi gösterdiğini söylüyor.

Aslında Oppo F11 Pro, Çinli şirketin açılır selfie kamera sistemini denediği ilk model değil. Geçen yılın iddialı Find X modelinde açılır selfie kamera mekanizması kullanılmıştı. Ne var ki, Find X’te telefonun üst kısmının tamamı hareket ediyor hem ön hem de arka kameraları ortaya çıkarıyordu. Üstelik Find X’in yaklaşımı iPhone X’da olduğu gibi üç boyutlu yüz tanıma sisteminin yerleştirilmesine izin vermişti. F11 Pro’da ise bu açıdan daha az güvenli bir ön kamera sistemi mevcut. Ancak yine de, selfie kamerasını kullanarak yüzle kilit açma imkanı sunuluyor. Kilit ekranında parmağınızı kaydırdığınızda selfie kamerası yerinden çıkıyor, yüzü tanıyor ve daha sonra yeniden yuvasına geri çekiliyor.

Oppo F11 Pro’nun fiyatını henüz açıklamadı. Telefon öncelikle Hindistan’da satışa çıkacak. Güneydoğu Asya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika gibi pazarlar da onu izleyecek. Ayrıca telefonun Çin’e özel olan, R19 adlı bir versiyonu da çıkacak. F9 da Çin’de R17 adıyla çıkmıştı.

İLGİLİ HABERLER