Teknoloji

Oppo F1 Plus 16 megapiksel ön kamera ve 4 GB RAM ile geliyor

oppo f1 plus

Oppo F1 Plus, en iyi ön kamerayı sunma konusundaki yarışa en azından Avrupa’da yeni bir soluk getirecek gibi gözüküyor. Çin’de Oppo R9 adıyla satışa sunulan cihazda sekiz çekirdekli MediaTek Helio P10 işlemci, 4 GB RAM, artırılabilir 64 GB depolama alanı barındırıyor. Tasarım bakımından iPhone’dan bazı izler taşıyan akıllı telefonun arkasında 13 megapiksel kamera bulunuyor. Bu kameraya eşlik eden 16 megapiksel ön kamera ise akıllı telefona esas şöhretini sağlıyor.

oppo-f1-plus-050416-1

Akıllı telefonun 16 megapiksel ön kamerası, f/2.0 diyafram açıklığına sahip. Böylelikle hem yüksek oranda ışık hem de şaşırtıcı seviyede detay yakalamak mümkün oluyor. Bu kamera, selfie kameraları konusunda standartları yukarıya çekiyor. Cihazı test edenler, kameranın performansının çözünürlüğünün yüksekliğine eş değer bir seviyede olmadığını belirtseler de; 16 megapiksel ön kameranın şirket için uygun bir pazarlama aracı olduğu gerçeği değişmiyor. Selfie odaklı ve uygun fiyatlı akıllı telefonları Avrupa pazarına sunmaya F1 ile başlayan Oppo, bu yaklaşımını F1 Plus işe devam ettiriyor. Avrupa’da 389 avro karşılığı satılacak olan akıllı telefonun ABD pazarında satışa sunulması beklenmiyor.

oppo-f1-plus-050416-3

Oppo F serisinin daha önceki akıllı telefonlarında da dikkat çeken üretim kalitesi, F1 Plus’ta da kendisini gösteriyor. Akıllı telefon, bazı noktalarda fazlasıyla ilham aldığı iPhone 6s Plus kadar ince bir işçiliğin izlerini taşıyor. iPhone 6s Plus gibi 5.5 inç ekrana sahip olan telefon, bu ekranı daha küçük ve ince bir kasaya sığdırmayı başarıyor. 1080p ekran çözünürlüğü bulunan Oppo F1 Plus, kısıtlı bütçeye sahip olanlara üst sınıf cihaz hissiyatını yaşatacak türden bir cihaz izlenimi veriyor. 2850 mAh kapasiteli piliyle 14 saati aşkın bir süre için “sürekli yoğun kullanım” taahhüt eden akıllı telefon, VOCC hızlı şarj teknolojisi sayesinde yarım saat içinde yüzde 75 doluluk oranına ulaşabiliyor. Kutusundan Android 5.1 işletim sistemiyle çıkan cihazda USB Type-C girişinin bulunmaması da önemli bir eksiklik olarak göze çarpıyor.

oppo-f1-plus-050416-4

Altın ve roze altın renk seçenekleri bulunan Oppo F1 Plus, Hindistan’da şimdiden satışa sunulmuş durumda. Hindistan’ı Vietnam, Malezya, Mısır, Kenya ve Fas’ta da kısa süre sonra raflardaki yerini alacak. Cihaz, Avrupa pazarına önümüzdeki mayıs ayında giriş yapacak.

İLGİLİ HABERLER