Teknoloji

Oppo ekran altı kameralı telefon tasarımının patentini aldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Oppo 2019’dan bu yana ekran altına yerleştirilen kamera teknolojisi üstünde çalışıyor. Ancak şirket şimdiye kadar bu teknolojinin kullanıldığı bir telefonu piyasaya çıkarmış değil. Yeni bir patent dosyası, bu durumun yakında değişebileceğini gösteriyor.

Dünya Fikri Mülkiyet Organizasyonu’na (WIPO) sunulan patent dosyasında kamerası ekranın altına yerleştirilmiş bir telefon görülüyor. Buna ek olarak, cihazın arka panelinde de ana kamera kurulumunun yanında ikinci bir ekran bulunuyor. Bu telefonun Find X4 serisinden olup olmadığı konusunda henüz net bir bilgi verilmiş değil.

Bu patent daha önce Çin Ulusal Fikri Mülkiyet Birliği tarafından onaylanmıştı. Yeni onay, patentin küresel kullanım için de hazır olduğu anlamına geliyor. LetsGoDigital sitesi tarafından hazırlanan görseller ekranın dört kenara doğru kavis yaptığını ve kare şeklindeki kamera adasında dört sensörün bulunduğunu gösteriyor.

Oppo, arka panelde ikinci ekrana yer veren ilk üretici olmayacak. Daha önce Meizu ve Xiaomi gibi şirketler de ikinci ekranlı telefonları kullanıcıların karşısına çıkarmıştı. Oppo’nun bu ekranı selfie’ler ve bildirim gösterimi gibi işler için kullanması muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER