Teknoloji

Oppo ColorOS 12 dağıtımı için yol haritasını açıkladı

oppo coloros 12
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Oppo, kararlı ColorOS 12 sürümünün bazı bölgelerdeki dağıtımı için yol haritasını açıkladı. Şirket kullanıcı arayüzünün beta sürümünü bir süre önce dağıtıma çıkarmıştı. ColorOS 12’nin kararlı sürümü hâlihazırda sadece Oppo Find X3 Pro’ya yüklenebiliyor.

XDA Developers’ın haberine göre, aralık ayının son günleri itibarıyla ColorOS 12’yi çok daha fazla cihazda görmek mümkün olacak. 2021’in sonunda Oppo’nun sekiz telefonunda Android 12 tabanlı ColorOS 12 kullanılabilecek. Bu sayı çok fazla olmasa da, geçmiş yıllara göre bir gelişimden rahatlıkla söz edilebilir.

Find X2 serisi için güncelleme dağıtımı 20 Aralık’ta başlayacak. Reno 6 Pro ve Reno 6 Pro Diwali Edition ise 22 Aralık’tan itibaren ColorOS 12 ile güncellenecek. Reno 6 ise 28 Aralık’ta en yeni kullanıcı arayüzüyle tanışacak.

Oppo bir taraftan da ColorOS 12’nin beta sürecine daha çok cihazı dahil ediyor. Reno 5 Pro ve F19 Pro Plus’a 10 Aralık itibarıyla ColorOS 12’nin beta sürümü yüklenebilecek. A74 5G için de ColorOS 12’nin beta testi 28 Aralık’ta başlayacak.

oppo coloros 12Oppo ColorOS 12 dağıtımı için söz konusu yol haritasını Hindistan’da duyurdu. Ancak diğer ülkelerde de yeni sürümün bahsi geçen cihazlara dağıtımının aynı tarihte veya kısa süre sonra başlaması sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER