Teknoloji

Oppo Band fitness bileklikleri tanıtıldı, Oppo TV yolda

Oppo Band fitness bileklikleri tanıtıldı, Oppo TV yolda

Diğer çoğu akıllı telefon üreticisini takip eden Çinli üretici Oppo, kendi fitness bilekliğini çıkardı. Realme tarafından çıkarılan ve biraz daha bütçe dostu olan fitness bilekliklerinden farklı olarak, yeni Oppo Band biraz daha üst seviyede bir ürün olma özelliğini taşıyor.

Oppo Band’de 1.1 inç, AMOLED ekran, hap biçimindeki gövdeye yerleştirilmiş. Ekran 2.5D çizilmeye karşı dayanıklı ekranla kaplı. Ekran P3 renk gamının yüzde 100’ünü kapsayarak gerçek renk üretimi yapabiliyor.

Özellikler bakımından Oppo Band, üst sınıf bir fitness bilekliğinden beklediğiniz her şeyi sunuyor. Bunların arasında kandaki oksijen seviyesinin sürekli ölçümü, uyku takibi, 12 farklı spor modu, sürekli kalp ritmi izleme, 160’ı aşkın saat kadranı, NFC desteği ve 5 atmosfer basınçta suya dayanıklılık da bulunuyor. 100 mAh kapasiteli pille çalışan bileklik tek bir şarjla 14 güne varan çalışma imkanı sunuyor. Pil de 1.5 saat gibi bir sürede şarj edilebiliyor.

Oppo Band özellikleri

Oppo Band’in üç farklı seçeneği bulunuyor. Normal Oppo Band’in yanında Oppo Band Fashion ve sınırlı sayıda üretilen Oppo Band EVA bulunuyor. Standart Oppo Band’in Çin fiyatı 199 yuan (191 TL) ve bunun karşılığında siyah ve mor gibi farklı renk seçeneğiyle gelen plastik gövde sunuluyor. Fashion sürümü ise metal gövdeye sahip ve bunun da siyah ve altın olmak üzere iki seçeneği var. Altın renkte 24 ayar altın kullanılmış. Bunun da fiyatı 249 yuan (237 TL). Son olarak Oppo Band EVA modeli ise popüler bir anime olan Neon Genesis Evangelion’ı temel alıyor. Bunun fiyatı da 299 yuan (287 TL) olarak belirlenmiş.

Şu an için Oppo Band’in Çin dışında çıkıp çıkmayacağı bilinmiyor. Ancak şu sıralar Oppo’nun Çin dışında, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu ülkelerde iddiasını giderek artırdığını görüyoruz. Bu nedenle Oppo Band’i Türkiye’de de görmek kuvvetle muhtemel. Bu arada bu bileklik Çin’in dışındaki birçok ülkede kaydedilmiş sertifikasyon dosyalarında da görülmüştü.

Oppo TV modeli de yolda

Oppo Band’in çıkarılmasının yanı sıra, Oppo çok yakında bir Android TV ürünü tanıtacak gibi görünüyor. Oppo’nun resmi Weibo hesabından paylaşılan bir afişte, şirketin 5G ile gerçekleştirdiği başarılara ve geçmişe değiniliyor. Afişte dünya çapında 30’dan fazla operatörün, Oppo’nun 5G ürünlerine hizmet verdiği ve 5G ile ilgili 3000’den fazla küresel patentin bulunduğu belirtiliyor. 5G’de çığır açan 8 önemli adımda katkılarının bulunduğunu ve farklı fiyat noktalarında birden fazla 5G akıllı telefonu sattığını da Oppo, bu afişte belirtiyor.

Oppo Band fitness bileklikleri tanıtıldı, Oppo TV yolda

Ayrıca afişte Oppo’nun Kişisel, Aile, Seyahat ve Ofis gibi alanlarda Nesnelerin İnterneti konusundaki stratejisine de değiniliyor. Oppo’nun yeni çıkardığı Oppo Enco W51, Oppo Watch, Oppo Band, Oppo CPE T1, Oppo AR Glasses ve Oppo TV gibi ürünlerle bu alanlarda hedeflerine nasıl ulaştığı da işaret ediliyor.

Oppo’nun iştiraki Realme, Hindistan’da kendi markasını taşıyan bir TV çıkarmıştı. Realme TV Android TV ile çalışıyor. Belki de Oppo, Hindistan’da Realme markası altında çıkardığı ürünü, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu diğer ülke pazarlarında Oppo TV olarak çıkarabilir. Şirket şu anda akıllı TV modeliyle ilgili herhangi bir bilgi vermiyor. Ancak ilerleyen haftalarda bu konuyla ilgili daha fazla detay da ortaya çıkacaktır.

İLGİLİ HABERLER