Teknoloji

Oppo Android telefonlarının Türkiye lansmanını yaptı

oppo türkiye android

Oppo, birkaç haftadır RX17 Pro, RX17 Neo ve AX7 modellerini Türkiye’de satıyordu. Dün akşam İstanbul’da gerçekleştirilen medya etkinliğinde de şirketin Türkiye lansmanı resmi olarak gerçekleştirildi. Oppo, Haziran 2018’den bu yana Avrupa pazarında hizmet veriyor. Son 7 ayda İtalya, Fransa, İspanya, Hollanda, İngiltere ve Polonya’ya açılan şirket, Türkiye’ye de adımını attı.

Türkiye’de satılan modellerden Oppo RX17 Pro, amiral gemisi ürün niteliğini taşıyor. 6.4 inç damla ekran, ekrana yerleştirilmiş parmak izi sensörü, Snapdragon 710 işlemci, 6 GB RAM, Super VOOC hızlı şarj teknolojisi gibi başlıca özelliklere sahip. Telefonun arkasında optik görüntü sabitleme özellikli, yapay zekâ destekli, f/1.5-2.4 değişken diyaframlı bir kamera sistemi de bulunuyor. Bu kamera sisteminin düşük ışıkta ve gece vakti çektiği fotoğrafların etkileyici göründüğünü söylemeliyiz. RX17 Pro için tavsiye edilen perakende satış fiyatı 4999 TL olarak açıklandı.

RX17 Neo modeli, RX17 Pro’nun biraz daha mütevazı özelliklere sahip versiyonu. Bu telefonda 6.4 inç damla ekran, Snapdragon 660 işlemci, 4 GB RAM, 128 GB dahili hafıza, 25 megapiksel ön kamera, ekran izi parmak izi sensörü, yapay zekâ destekli kamera sistemi gibi özellikler bulunuyor. Bu telefon da 2999 TL’ye satılıyor.

Bir de giriş segmenti ürün Oppo AX7 bulunuyor. 6.2 inç ekran, 16 megapiksel ön kamera, çift arka kamera, Android 8.1, ColorOS kullanıcı arayüzü gibi başlıca özelliklere sahip bu telefon da 2199 TL’ye alıcı buluyor.

Oppo’nun akıllı telefonları Teknosa, MediaMarkt, Vodafone ve Turkcell mağazalarında satılıyor. Çinli şirket, satış sonrası hizmetler için Türkiye’nin 23 noktasında hizmet veren, güvenilir servis markaları GENPA, KVK ve OUNO ile iş birliği yapıyor. Bu arada kullanıcılara ilk 6 ay boyunca ekrana gelebilecek herhangi bir hasar için “Ekran Garantisi” paketi sunuluyor.

Öte yandan Oppo’nun lansman etkinliğinde konuşan Türkiye Genel Müdürü Weijian Zhou, şirketin 2019’da yapay zeka ve 5G gibi yeni teknolojilere odaklanacağını, araştırma ve geliştirme faaliyetlerine 1.43 milyar dolar yatırım yapacağını kaydetti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER