Manşetler

Oppo Air Glass tanıtıldı, işte akıllı gözlüğün başlıca özellikleri

oppo air glass
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Oppo’nun üçüncü yıllık Inno Day etkinliği bugün başladı. Etkinliğin ilk gününde şirketin ilk akıllı gözlüğünün, daha doğrusu akıllı camının duyurusu gerçekleştirildi. Oppo Air Glass, daha önceki Inno Day etkinliklerinde gördüğümüz ürünlerinden farklı olarak piyasaya çıkmaya hazır olmasıyla dikkat çekiyor. Bu yeni akıllı gözlük yakında Çin’de satışa sunulacak.

Oppo Air Glass, kullanıcıya başka bir ekrana dönmelerine gerek kalmadan faydalı bilgiler sunmayı amaçlayan, Oppo’nun deyimiyle bir “yardımcı gerçeklik” başlığı niteliğini taşıyor. Otomatik olarak açılan navigasyon komutlarını veya gelen metin mesajlarını bu gözlük sayesinde gözünüzün önünde görebilirsiniz.

Air Glass kendi başına takılabilir veya mıknatıslar aracılığıyla geleneksel bir gözlüğe de tutturulabilir. İkinci yöntemin rahatlık sağlaması için bu başlığın çok hafif olması gerekiyordu ki, Oppo bunun mühendislerinin mutlak bir öncelik olduğunu söyledi. Bu amaçla Oppo, 0,5 cc veya yaklaşık bir kahve çekirdeği boyutunda olan “Spark Micro Projector” adını verdiği küçük bir projektör de dahil olmak üzere, Air Glass’ın tüm bileşenlerini kendi bünyesinde geliştirdi. Bu projektör, safir cam mercek modülüne sahip bir CNC metal muhafazaya sahip ve bir Mikro LED panel tarafından destekleniyor. Oppo’ya göre Air Glass’ın toplam ağırlığı sadece 30 gram.

Oppo Air Glass, 16 seviye gri tonlamalı ve 256 seviye gri tonlamalı olmak üzere iki ekran modunu destekleyen özel üretim dalga kılavuzu kullanıyor; farklı aydınlatma koşullarında canlı ve keskin görüntüler sunmak için ortalama 1400 nit parlaklığa çıkabiliyor. Dalga kılavuzunu her iki taraftan kaplayan iki kat safir camıyla OPPO Air Glass, gelişmiş şeffaflık ve koruma sağlıyor. Oppo Air Glass, miyop ve hipermetrop gibi görme bozukluklarına sahip kullanıcılar da dahil olmak üzere, mümkün olduğunca çok sayıda kullanıcıya hizmet edecek şekilde tasarlandı. Gözlükler iki farklı çerçeve tipine sahip: Gümüş renkte yarım çerçeve ve siyah tam çerçeve. Her iki renk de iki farklı boyutta sunuluyor.

Air Glass’ın çerçevesi Snapdragon 4100 yongası, camı kontrol etmek için dokunmatik çubuk, çift mikrofon ve bir hoparlör içeriyor. Şu anda yalnızca Oppo Watch 2 ve ColorOS 11 veya sonraki bir sürümünü çalıştıran akıllı telefonlarla eşleşebiliyor, bu da Oppo akıllı telefonlar ve muhtemelen Çin’de satılan OnePlus akıllı telefonların uyumlu olduğu anlamına geliyor.

Oppo Air Glass, Oppo Watch 2’deki Smart Glass Uygulaması ya da ColorOS 11 veya üzeri sürümlerin yüklü olduğu herhangi bir Oppo akıllı telefon ile kullanılabiliyor; dokunma, ses, el ve kafa hareketleri olmak üzere dört sezgisel etkileşim yöntemini destekliyor. Air Glass’ı Oppo Watch 2 ile eşleştiren kullanıcılar, uygulama kartlarını onaylamayı, iptal etmeyi ve değiştirmeyi el hareketleriyle yapabiliyor. Ayrıca, tamamen yeni bir etkileşim yöntemi olarak, kafa hareketleri de Air Glass tarafından tanınabiliyor. Örneğin hafifçe kafa sallamak veya öne arkaya hareket ettirmek, sırasıyla bildirimleri açıp kapatabiliyor.

oppo air glass

Oppo’nun Ürün Direktörü Yi Xu’ya göre lens 0,7 mm kalınlığında ve bir sirkadanın kanatlarından ilham alan bir şekle sahip. Camda görüntülenen içerik maksimum 1400 nit parlaklığa ulaşıyor, 16 seviyeli gri tonlamalı veya 256 seviyeli gri tonlamalı olarak gösterilebilir. Çerçeve gümüş veya siyah renkte ve iki farklı boyutta geliyor.

Air Glass, bildirimleri ve navigasyon talimatlarını göstermenin yanı sıra telefon görüşmeleri yapma ve müzik dinleme imkanı verecek. Ancak bunun bir yıl içinde olacağı söyleniyor. Bu arada Oppo, teleprompter notlarını görüntülemek amacıyla Air Glass’ı kullanmak gibi daha fazla özellik oluşturmak için de çalışıyor.

oppo air glass

Ayrıca Oppo yöneticisi Xu, iki farklı kişi de aynı anda Air Glass takıyorsa, iki kişi arasında gerçek zamanlı çeviri yapılabileceğini belirtti. Örneğin, A kişisi İngilizce konuşuyor ve B kişisinin gözlüğünün ekranında eş zamanlı olarak tercüme edilmiş Çince metni gösteriliyor. Xu, Air Glass’ın şimdilik yalnızca İngilizce ve Çince arasındaki çeviriyi destekleyebileceğini, ancak Çince ve Japonca ile Çince ve Korece’yi yakında destekleyeceğini söyledi.

Air Glass, tek bir şarjla yaklaşık üç saat çalışabiliyor. Oppo, APK’yı da üçüncü taraf uygulama geliştiricilerinin kullanımına sunuyor. Ayrıca, Oppo Air Glass için Baidu Walk & Bike Navigation ve Explore Nearby gibi uygulamaları özelleştirmek hedefiyle Baidu ile yakın çalışmalar yürütüyor. Navigasyon aracılığıyla, kullanıcılar yürürken veya bisikletteyken yol talimatları alabiliyor. Explore Nearby/Yakını Keşfet ise kullanıcının konuma göre yakındaki mağazalar ve ilgi çekici diğer yerler hakkında bilgiler sunabiliyor.

Oppo, Air Glass’ın 2022’nin ilk çeyreğinde Çin’de satışa başlayacağını söyledi. Fiyatı ise henüz netlik kazanmadı.

İLGİLİ HABERLER