Teknoloji

Oppo A9 2020’den gelen ilk ipuçları heyecan uyandırıyor

oppo a9 2020
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Oppo, kısa süre Reno ailesine dört arka kameralı yeni modeller eklemişti. Görünen o ki, Çinli üreticinin dört arka kamera yaklaşımı başka serilere de açılacak. Şirketin Vietnam ofisinin Facebook sayfasında görünen Oppo A9 2020, dört arka kamera dışında dikkat çekici başka özelliklere de sahip.

Öncelikle akıllı telefonun arkasındaki dört arka kameradan birinin 48 megapiksel çözünürlüklü olduğunu belirtmekte fayda var. Telefona enerjisini 5000 mAh kapasiteli pilin vereceği görülürken, RAM kapasitesinin 8 GB olması da öne çıkıyor.

Oppo A9 2020’nin ekran büyüklüğü açıklanmış değil. Ancak kaynaklar, telefonda 6.5 inç büyüklüğünde bir ekranın bulunduğunu belirtiyor. Ekran çözünürlüğünün HD+ olacağı söylense de, Full HD+ çözünürlük kulağa daha mantıklı geliyor. Oppo’nun tercihini LCD panelden yana kullanacağı belirtilirken, parmak izi tarayıcısının da arka panelde olduğu görülüyor.

Oppo A9 2020 16 megapiksel ön kamera taşıyacak

Başka bir sızıntıda ise telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 665 işlemcinin bulunacağı belirtiliyor. Telefonun önündeki çentikte ise 16 megapiksel çözünürlüklü bir kameranın olduğu ifade ediliyor. Arka kamera sisteminde 48 megapiksel lense 8, 2 ve 2 megapiksel çözünürlüklü üç lensin daha eşlik ettiği belirtilirken, telefonda Android Pie’ı ColorOS 6.1’in tamamlaması bekleniyor.

Konuşulan özellikler, kulağa oldukça etkileyici geliyor. Telefonun adı Oppo A9 2020 olduğu için çıkışının 2020’yi bulması muhtemel görünüyor. Yine de, Oppo’nun hızlı davranmasının hayranlarını sevindireceği söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER