Manşetler

Video: Oppo A9 2020, Sıla’nın reklamını yaptığı telefon kutusundan çıkıyor

oppo a9 2020 kutu açılımı

Oppo son günlerde Sıla’nın oynadığı reklamlarla bilinirliğini daha da artırıyor. Reklamlara konu olan ve marifetin Sıla’da olmadığını gösteren telefon ise Oppo A9 2020. Türkiye piyasasına yeni giren bu Android telefon nihayet elimize ulaştı. Kutu açılışını birlikte yapıyor, kutu içeriği hakkında bilgiler veriyor, ilk kurulumu da birlikte yapıyoruz.

Oppo A9 2020, fiyat ve özellikler bakımından iyi bir denge yakalıyor gibi görünüyor. Telefonun arkasında 48 megapiksel ana kameranın yanında 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 2 megapiksel makro lens ve 2 megapiksel de derinlik sensörü bulunuyor. 6.5 inç ekran ise 16 megapiksel selfie kamerasını barındıran bir çentiğe sahip. Snapdragon 665 işlemcili telefonun Türkiye’de 2699 TL’lik tavsiye edilen satış fiyatıyla sunulan çeşidinde 4 GB RAM ve 128 GB dahili hafıza var. 5000 mAh kapasiteli pil de telefonun en önemli özellikleri arasında yer alıyor.

A9 2020’nin beyaz renkli kutusunun kapağını kaldırdığımızda öncelikle üstünde Oppo yazan bir kutuyla karşılaşıyoruz. Bunun içinde hızlı başlangıç kılavuzu, garanti belgesi, SIM kart yuvası iğnesi var. Ayrıca yumuşak bir silikon kılıf da sunuluyor. Daha sonra da Oppo A9 2020’yi görüyoruz. Telefonun öne çıkan özelliklerini barındıran bir naylonla telefon kutusunda korunuyor.

Kutu içeriğine bakmaya devam ettiğimizde şarj adaptörü, USB-C kablosu ve kulaklığı görüyoruz. Kulaklık daha önce Oppo Reno 2’de gördüğümüze benziyor, Apple’ın EarPods kulaklıklarını hatırlatıyor. 3.5mm uçlu. Telefonun da alt kenarında kulaklık jakı var. Şarj da USB-C portu üzerinden gerçekleştiriliyor.

Oppo A9 2020’nin kurulumu birkaç dakikada, hızlı şekilde tamamlanıyor. Kurulum sırasında yüz tanıtma ve parmak izi ekleme işlemlerini de gerçekleştirdik. Android’in klasik kurulum adımları dışında ek bir adım görmüyoruz. İlk kurulum sırasında eski telefonunuzdaki verileri A9 2020’ye taşımanız da mümkün. Biz A9 2020’ı yeni bir telefon olarak kurduk.

Özelleştirilmiş ColorOS Android arayüzü kullanışlı

Kurulumu tamamladıktan sonra karşımıza Oppo’nun özelleştirilmiş kullanıcı arayüzü ColorOS 6’nın ana ekranı karşılıyor. Android 9 Pie üzerinde çalışan bu kullanıcı arayüzü, saf Android’den epey farklı, ancak önemli bazı unsurları koruyor. Çoğu Çinli üretici telefonlarında uygulama çekmecesini varsayılan olarak sunmazken, Oppo bunu yapıyor. Uygulama çekmecesinde tüm uygulamaları yukarıdan aşağı, alfabetik şekilde görebilirsiniz. Oppo’nun yüklediği birkaç araç dışında çeşitli Google uygulamaları da yüklü olarak geliyor.

Ana ekranın en sol paneli Smart Assistant olarak adlandırılan bir akıllı asistana ayrılmış. Burada takvim kayıtlarınızı ve diğer işinize yarayacak bilgileri görebilirsiniz. Kamera uygulaması ise Oppo Reno 2’de gördüğümüz arayüze sahip ve oldukça kullanışlı görünüyor.

Çok yakında yayınlayacağımız Oppo A9 2020 incelemesinde bu telefonun kamera performansına ayrıca eğileceğiz. Eğer sorularınız varsa, bunları aşağıdaki yorum alanı aracılığıyla bize iletebilirsiniz. İyi seyirler!

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER