Manşetler

Video: Oppo A73 Kutusundan Çıkıyor

oppo a73 kutu açılımı ve kutu içeriği

Oppo’nun giriş ve orta segment telefonlarını barındıran A serisi içindeki en son üye Oppo A73 oluyor. 2899 TL’lik fiyat etiketiyle Türkiye’de satışa sunulan bu akıllı telefon, geçen yaz çıkan A72’den kısa bir süre sonra gelmiş oldu. Yukarıda gördüğünüz videoda elimize ulaşan lacivert renkli arka yüze sahip Android telefonu kutusundan çıkarıyoruz. Oppo A73 kutu içeriği ve kurulumu videoda. Her şeyden sonra da ColorOS 7.2 yüklü kullanıcı arayüzünde kısa bir gezintiye çıkıyor, telefonla ilgili ilk yorumlar ve izlenimlerimizi aktarıyoruz.

Oppo A91 ve bunun gibi daha önce kutu açılışlarını yaptığımız ve incelediğimiz Oppo A serisi telefonlarınkine benzer bir kutu tasarımını görüyoruz. Elimizdeki modelde 4 GB RAM ve 128 GB dahili hafıza var ve bunun işaretini de kutunun sağ üst köşesinde görüyoruz. Kutunun kapağını kaldırdığımızda ilk olarak üzerinde başlıca özelliklerinin yazılı olduğu naylona sarılı olan telefonu görüyoruz. 30W VOOC Hızlı Şarj, Snapdragon 662 işlemci, ekran içi parmak izi okuyucu, AMOLED ekran bu telefonun başlıca özellikleri arasında bulunuyor.

Şimdiye kadar gördüğümüz çoğu giriş ve orta segment telefon birbirine benzemeye başladı. Oppo A73 ise biraz farklı bir havaya sahip. Arkada kullanılmış olan deri görünümlü yüzey sert ve sürtünmeli olsa da farklı bir kullanım hissi sunuyor. Arka yüz tamamen düz, aynı şekilde kenarlar da düzleştirilmiş. Köşelerde ise kavisli tasarım korunuyor. Hafif bir telefon olduğunu söylemeden geçmeyelim. Sonuç olarak kullanması zevkli ve taşıması kolay, zahmetsiz bir telefon gibi görünüyor.

Kutudan çıkanlara bakmaya devam ettiğimizde içinde şeffaf silikon kılıf, hızlı başlangıç kılavuzu, garanti belgesi ve SIM kart iğnesi bulunan bir zarf görüyoruz. Silikon kılıf telefona düzgün şekilde oturuyor, telefonun kalınlığını çok artırmadan korunaklı biçimde kullanmayı sağlıyor. 30W VOOC Hızlı Şarj adaptörü, bir ucu A, diğer ucu C tipi USB kablosu da kutudan çıkıyor. Bir de son günlerde giderek yükselen eğilimin aksine, Oppo A73’ün kutusundan kulaklık çıkıyor. Oppo’nun diğer telefonlarında da gördüğümüz standart 3.5mm uçlu kulaklığı görüyoruz. Bu kulaklığın tatmin edici bir ses kalitesi var. Başka kulaklığa pek ihtiyaç duymayacaksınız gibi görünüyor.

Android 10 ve bunun üzerinde ColorOS 7.2 kullanıcı arayüzünü görüyoruz. Bu yıl incelediğimiz Oppo telefonlarınınkinden farklı olmayan bir kullanıcı deneyimi Oppo A73 kullanıcılarını bekliyor. Ekran içi parmak izi okuyucusu da iyi şekilde çalışıyor. Snapdragon 662 işlemcinin performansı, kullanıcı deneyimi, arkada yer alan dört kamera ve öndeki selfie kameranın çektiği fotoğraflar ve diğer detaylar çok yakında yayınlayacağımız incelemede yer alacak. Eğer sorularınız varsa, aşağıdaki yorum alanında bizimle paylaşabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER