Teknoloji

Oppo A72 5G’nin özellikleri ve fotoğrafları internete sızdı

oppo a72 5g
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

PDYM20 model numarasını taşıyan Oppo telefonun izlerine bir süre önce TENAA’nın veri tabanında görülmüştü. Bu telefonun Reno serisi içinde sunulacağı söylense de, China Telecom’un internet sitesindeki sızıntı başka bir durumu gözler önüne seriyor. Bu sızıntıya göre, telefon Oppo A72 5G adıyla kullanıcıların karşısına çıkacak.

China Telecom’un internet sitesinde Oppo A72 5G’nin özelliklerini ve fotoğraflarını görmek de mümkün. Çift mod 5G desteği bulunan telefon, 6.5 inç büyüklüğünde 90Hz bir ekranla gelecek. Bu ekranın sol üst köşesinde 8 megapiksel çözünürlüklü ön kameranın yerleştirildiği bir delik bulunuyor.

Akıllı telefonun arkasında ise sol üst köşede üçlü bir kamera sistemi görülüyor. Burada 16 megapiksel çözünürlüklü ana kameraya 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 2 megapiksel derinlik sensörü eşlik ediyor.

A72’nin ses kontrol tuşları, SIM kart yuvasıyla birlikte sol kenarda yer alıyor. Güç butonu da sağ kenara yerleştirilmiş. Parmak izi tarayıcısı da bu butona entegre edilmişe benziyor. Alt kenarda ise USB-C girişi, 3.5 mm. kulaklık jakı, mikrofon ve hoparlör yer alıyor.

Oppo A72 5G’nin kalbinde MediaTek’in MT6853V işlemcisi bulunuyor. Android 10 işletim sistemli telefon için 4GB/128GB, 6GB/128GB ve 8GB/128GB olmak üzere üç farklı yapılandırma seçeneği sunuluyor.

China Telecom’un internet sitesinde Oppo A72 5G için pil kapasitesi belirtilmiyor. Ancak TENAA belgelerinde pil kapasitesi 3945 mAh olarak görülmüştü. Çinli duyumcu Digital Chat Station ise pil kapasitesinin 4040 mAh olacağını iddia ediyor.

İLGİLİ HABERLER