Teknoloji

Oppo A53’ün teknik özellikleri internete sızdı

android telefon önerileri temmuz 2020

Orta segmentte konumlandırılan telefonların yenilenme hızı oldukça yüksek. Bu nedenle henüz geçtiğimiz nisan ayında A52’yi duyuran Oppo’nun bu modelin takipçisi üstünde çalışmasına çok şaşırmamak gerekiyor. Oppo A53 adını taşıyacak yeni telefonun özellik listesi de internete sızmış durumda.

Oppo, A53 ismini bundan beş yıl önce çıkardığı başka bir akıllı telefonda kullanmıştı. Şirket aradan geçen beş yıllık süreci, bu ismi yeni bir telefona vermek için yeterli görmüşe benziyor. Nisan ayında da A52’nin tanıtıldığını düşününce bu tercihe pek şaşırmamak gerekiyor.

Oppo A53’e ait olduğu söylenen teknik özellik listesi de telefon konusunda önemli fikirler veriyor. Telefonda 6.53 inç büyüklüğünde 90Hz LCD ekran, Snapdragon 460 işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanı ya da 6 GB RAM ve 128 GB depolama alanı eşlik ediyor. 18W hızlı şarj desteğine sahip 5000 mAh kapasiteli pilin varlığı da dikkat çekiyor.

oppo a53

Telefonun 16 megapiksel çözünürlüklü ön kamerasının ekran üzerindeki kesiğe yerleştirileceği belirtiliyor. Arka tarafta ise üç sensörlü bir kamera sisteminin yer alacağı görülüyor. Burada 13 megapiksel ana kameraya 2 megapiksel makro kamera ve 2 megapiksel derinlik sensörü eşlik edecek.

Telefonun kutusundan Android 10 işletim sistemi ve ColorOS 7 kullanıcı arayüzüyle çıkması bekleniyor. Oppo A53 için dünyanın farklı yerlerindeki kurumlardan sertifika alınması, telefonun birkaç gün veya hafta içinde resmiyet kazanabileceği anlamına geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER